.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΤ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΔΙΚΗ ΛΟΓΩ...ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΒΓΑ
Όλα συντελούν ώστε το "έργο" να πάει σε παραγραφή ;;;Σε αδιέξοδο είχε οδηγήθει η εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανείων, που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.Η υπόθεση η οποία ύστερα από ενάμιση χρόνο συνεδριάσεων, τελικώς διεκόπη για τις 3 Δεκεμβρίου 2018.

Κατά τη διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη υπέβαλε αίτημα αποχής, ενώ επρόκειτο να κριθεί αίτημα εξαίρεσής της που είχαν υποβάλει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων. Το αίτημα της κ. Κουτέρη έγινε δεκτό, ενώ λίγο πριν, είχε καταθέσει αντίστοιχο αίτημα η σύνεδρος του δικαστηρίου,κ.Πρίφτη η οποία δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να συνυπάρξει στην Έδρα με την πρόεδρο,λόγο της συμπεριφοράς της.Η Πριφτη ενώπιον των συνηγόρων και ενώ βρίσκονταν επί της έδρας ισχυρίστηκε ότι η Σκουτέρη τη κατηγόρησε ότι διαρρέει στους συνηγόρους υπεράσπισης όσα λέγονται στην αίθουσα συσκέψεων δικαστών 

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε αναβολή της δίκης, η οποία αν και είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, δεν είχε προχωρήσει καν στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων.Έτσι η εκδίκαση θα ξεκινήσει από το μηδέν κατά τη νέα δικάσιμο που ορίστηκε να εισαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με νέα σύνδεση.

Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.Μεταξύ των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, πλην του κ. Φιλλιπίδη, είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η Αναστασία Σακελαρίου που διατέλεσε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρ Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014, οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Το εισαγγελικό πόρισμα που οδήγησε στην άσκηση των κακουργηματικών διώξεων, απέδιδε κεντρικό ρόλο στον επικεφαλής της τράπεζας, Άγγελο Φιλιππίδη, στον οποίο καταλόγιζε ότι ενήργησε «καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με τη διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων».

Του Άρη Σπίνου
Εισβολή... μικροκαταθετών στη δίκη ΤΤ


Εισβολή... στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα το πρωι η δίκη, για το.. πάρτυ με τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναμένεται να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 μικροκαταθέτες, για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, διεκδικώντας χρήματα, που γι΄αυτούς ήταν οι κόποι μιάς ζωής.

Η παρουσία τους αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν εμφανιστεί στη δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει απο τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, για να αναβληθεί στις 19 Μαρτίου 2018, μετά από δύο χρόνια διαδικασία.

Η υπόθεση αφορά δάνεια, που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2010 και τα οποία φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα στελέχη της που τα ενέκριναν δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013, μετα απο ενέργειες του τότε επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μετέπειτα υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος εντόπισε “μαύρη τρύπα” στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες.

Στις 19 Μαρτίου 2018 η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, “τινάχτηκε” στον αερα.

Οι «Δικογραφίες» έγραφαν τότε”:


Δεκαοκτώ μήνες μετά και ενώ εξεταζόταν ακόμη ο πρώτος μάρτυρας, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Κουτέρη έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η δίκη, που είχε ξεκινήσει από τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, να αναβληθεί για τις 3 Δεκεμβρίου του 2018.

Είχαν προηγηθεί μια σειρά από περιστατικά και προκλήσεις από την πλευρά της προέδρου, που έφεραν την διαδικασία στο σημείο... μηδέν..

Η κ. Κουτέρη, η οποία προήδρευε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε δεχτεί... καταιγισμό πυρών οχι μόνον απο την εφέτη Αναστασια Πρίφτη, η οποία είχε ζητήσει την αυτοεξαίρεση της, λόγω της «απρεπούς συμπεριφοράς» της, αλλά και απο τον βασικό κατηγορούμενο πρώην προεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλλιππιδη, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Αθανασίου Βαρλάμη, ζήτησε την εξαίρεση της απο την δικη.

Μπροστά στο αδιέξοδο, που φέρονται να προκάλεσε ο τρόπος διεύθυνσης της διαδικασίας απο την κ, Κουτέρη, η οποία κατηγορείται για "απρεπή" συμπεριφορά απέναντι στη συνάδελφο της και "μεροληπτική συμπεριφορά" στον κατηγορούμενο, η ιδια οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα της δηλωσης αποχής, η οποια και έγινε δεκτή.

Ολα ξεκίνησαν μετά απο την πρωτοφανή κίνηση της εφέτη Αναστασίας Πρίφτη, η οποία σχεδόν δυο χρόνια μετα απο την έναρξη της διαδικασίας και μετα από περίπου 35 συνεδριάσεις, ζήτησε να απέχει απο την δικη, υποβάλλοντας αίτημα αυτοεξαίρεσης της, επειδη εθίγη, οπως υποστήριξε απο την "απρεπή συμπεριφορά της προέδρου κ. Κουτέρη.Οπως αναφέρει στην αίτηση της η εφέτης "στη δικάσιμο της 23ης Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος... στρεφόμενη προσωπικά σε μενα χτύπησε δυνατά το χέρι της στο γραφείο της αίθουσας και συνεχίζοντας σε εντονότατο τόνο μου ειπε ότι ξέρει καλα τι κάνω εγω και κατόπιν μίλησε για "διαδρόμους" και ανθρώπους που συνδιαλέγονται με δικηγόρους, για το κινητό μου τηλέφωνο, κατηγορώντας με Εν ολίγοις, προσωπικά ότι διαρρέω πληροφορίες, αναφορικά με τη συγκεκριμένη δικη και συνδέοντας με ευθέως, με τους "διαδρόμους" και τους "ανθρώπους που συνδιαλέγονται".

Οπως υποστήριξε η δικαστής, η αιτηςη αυτοεξαίρεσης της οποίας δεν εγινε δεκτή, "δεν ηταν η πρώτη φορα, που με αιριστολογίες και γενικόλογες αναφορές η Πρόεδρος αναφερόταν σε "διαδρόμους" και "διαρροές", των οποιων ποτέ δεν κατονομΑζε τις πηγές, ενω χαρακτηρίζει "αποκύηματα της φαντασίας" της προέδρου κ. Κουτέρη ολα τα παραπάνω.
Το δευτερο.. χτύπημα ήρθε απο τον κατηγορούμενο Άγγελο Φιλλιππιδη, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Θανάση Βαρλαμη υπέβαλλε αιτηςη εξαίρεσης της κ. Κουτέρη, την οποία κατηγορεί για μεροληπτική συμπεριφορά.

Στην αιτηςη του κ, Φιλλιπιδη αναφέρονται τουλάχιστον 13 περιστατικά, τα οποία στοιχειοθετούν τους φόβους περί μεροληψίας της προέδρου του δικαστηρίου.

Οι εκφράσεις της οπως:

- Δεν εχει χρήματα το Δημόσιο για να αποκτήσουμε και άλλες άιθουσες δικαστηρίου και γί αυτο ευθύνονται οι πελάτες σας.
- Ο μάρτυρας ειναι κουμπωμένος απο τον Αύγουστο, εννοώντας ότι ο μάρτυρας (Λυκούργος Χρυσοσπάθης, διευθυντης εσωτερικού ελέγχου του ΤΤ) ειναι ποδηγετημένος απο τους συνηγόρους Υπεράσπισης.
-Στη δικη αυτή θα τα διερευνήσουμε ολα για να δούμε πως και γιατι μπορεί να τελέστηκαν αδικήματα" , αναφερόμενη σε κατηγορίες, οπως δωροδοκία, για τις οποίες δεν δικάζονται οι κατηγορούμενοι.
- Θα έρθει η ώρα της απολογίας, για να αποδείξετε την αθωωτητα σας. Τώρα βαδίζουμε με το κατηγορητήριο και δεν θα πείτε αυτα που θέλετε",
- ...εδώ κ. μάρτυς ερευνούμε πως ο Φιλλιππιδης και Σια μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να κλείσουν μια τράπεζα, που λειτουργούσε επι τους έτη και ηταν μια λαϊκή τράπεζα, μια τράπεζα που λαού, αφού όλοι οι μικροκαταθέτες στα χωριά και στις κωμοπόλεις κατέθεταν τα χρήματα τους εκει.
- Αφήστε τους ισολογισμούς αυτούς, τους ξέρουμε εμείς ότι, μπορεί να ειναι και πλαστοί..
- Σεις δεν είστε μάρτυρας του κατηγορητηρίου, αλλά μάρτυρας υπερασπίσεως. Ήλθατε εδώ να μας πείτε ενα-δυο-τρία αρνητικά και αντί αυτού μας λετε μόνον θετικά"
- Ξέρουμε πως βγάζουν οι εταιρίες αυτες, οπως αυτή η Detol (αναφερόμενη στην deloitte) τα πορίσματα αυτα.
- Καλα τους ξέρουμε κι αυτούς πως τα κάνουν αυτα, αναφερόμενη σε εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
- Γνωρίζω κ. Βαρλάμη τι επιδιώκετε. Να κωλυσιέργησε το τη διαδικασια, να εξετάζουμε το μάρτυρα για ολα τα ζητήματα και να μην με αφήνετε να κάνω τη δουλειά μου.
- Και παυστε να παραπονιέστε ότι κωλυσιεργώ εγω τη δικη. Εσείς την κωλυσιεργείτε και μάλιστα το διαδίδετε αυτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates