.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ: ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 9/1/2019 !!!
ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ...72.000(!)ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ! 
ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΚΗ.


Του Άρη Σπίνου

Εξήντα επτά χιλιάδες περισσότεροι απο τους πέντε χιλιάδες, που αναμένονταν αρχικά, δηλαδή συνολικά εβδομήντα δύο χιλιάδες μικροκαταθέτες δήλωσαν παράσταση πολιτικης αγωγής, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη, για το.. πάρτυ με τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το δικαστήριο εκφώνησε την υποθεση και διέκοψε για τις 9 Ιανουαρίου.

Η παρουσία τους αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα δεν είχαν εμφανιστεί στη δίκη, η οποία είχε ξεκινήσει απο τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, για να αναβληθεί στις 19 Μαρτίου 2018, μετά από δύο χρόνια διαδικασία.

ΕΑΝ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΡΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!!! 

Η υπόθεση αφορά δάνεια, που είχαν δοθεί την περίοδο 2008-2010 και τα οποία φέρονται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα στελέχη της που τα ενέκριναν δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτήσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. 

Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013, μετα από ενέργειες του τότε επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μετέπειτα υπουργού κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος εντόπισε “μαύρη τρύπα” στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες.

Στις 19 Μαρτίου 2018 η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, “τινάχτηκε” στον αερα.

Δεκαοκτώ μήνες μετά και ενώ εξεταζόταν ακόμη ο πρώτος μάρτυρας, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Κουτέρη έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η δίκη, που είχε ξεκινήσει από τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, να αναβληθεί για τις 3 Δεκεμβρίου του 2018.

Είχαν προηγηθεί μια σειρά από περιστατικά και προκλήσεις από την πλευρά της προέδρου, που έφεραν την διαδικασία στο σημείο... μηδέν..

Η κ. Κουτέρη, η οποία προήδρευε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε δεχτεί... καταιγισμό πυρών οχι μόνον από την εφέτη Αναστασία Πρίφτη, η οποία είχε ζητήσει την αυτοεξαίρεση της, λόγω της «απρεπούς συμπεριφοράς» της, αλλά και από τον βασικό κατηγορούμενο πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Άγγελο Φιλλιππιδη, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Αθανασίου Βαρλάμη, ζήτησε την εξαίρεση της απο την δίκη.

Μπροστά στο αδιέξοδο, που φέρονται να προκάλεσε ο τρόπος διεύθυνσης της διαδικασίας από την κ, Κουτέρη, η οποία κατηγορείται για "απρεπή" συμπεριφορά απέναντι στη συνάδελφο της και "μεροληπτική συμπεριφορά" στον κατηγορούμενο, η ίδια οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα της δήλωσης αποχής, η οποία και έγινε δεκτή.

Όλα ξεκίνησαν μετά απο την πρωτοφανή κίνηση της εφέτη Αναστασίας Πρίφτη, η οποία σχεδόν δυο χρόνια μετά από την έναρξη της διαδικασίας και μετα από περίπου 35 συνεδριάσεις, ζήτησε να απέχει από την δίκη, υποβάλλοντας αίτημα αυτοεξαίρεσης της, επειδή εθίγη, όπως υποστήριξε από την "απρεπή συμπεριφορά της προέδρου κ. Κουτέρη.Οπως αναφέρει στην αίτηση της η εφέτης "στη δικάσιμο της 23ης Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος... στρεφόμενη προσωπικά σε μένα χτύπησε δυνατά το χέρι της στο γραφείο της αίθουσας και συνεχίζοντας σε εντονότατο τόνο μου ειπε ότι ξέρει καλά τι κάνω εγώ και κατόπιν μίλησε για "διαδρόμους" και ανθρώπους που συνδιαλέγονται με δικηγόρους, για το κινητό μου τηλέφωνο, κατηγορώντας με Εν ολίγοις, προσωπικά ότι διαρρέω πληροφορίες, αναφορικά με τη συγκεκριμένη δίκη και συνδέοντας με ευθέως, με τους "διαδρόμους" και τους "ανθρώπους που συνδιαλέγονται".

Όπως υποστήριξε η δικαστής, η αίτηση αυτοεξαίρεσης της οποίας δεν έγινε δεκτή, "δεν ήταν η πρώτη φορά, που με αοριστολογίες και γενικόλογες αναφορές η Πρόεδρος αναφερόταν σε "διαδρόμους" και "διαρροές", των οποίων ποτέ δεν κατονόμαζε τις πηγές, ενώ χαρακτηρίζει "αποκύηματα της φαντασίας" της προέδρου κ. Κουτέρη ολα τα παραπάνω.

Το δεύτερο.. χτύπημα ήρθε από τον κατηγορούμενο Άγγελο Φιλλιππιδη, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Θανάση Βαρλαμη υπέβαλλε αιτηση εξαίρεσης της κ. Κουτέρη, την οποία κατηγορεί για μεροληπτική συμπεριφορά.

Στην αίτηση του κ, Φιλλιπιδη αναφέρονται τουλάχιστον 13 περιστατικά, τα οποία στοιχειοθετούν τους φόβους περί μεροληψίας της προέδρου του δικαστηρίου.

Οι εκφράσεις της όπως:

- Δεν έχει χρήματα το Δημόσιο για να αποκτήσουμε και άλλες αίθουσες δικαστηρίου και γί αυτό ευθύνονται οι πελάτες σας.
- Ο μάρτυρας ειναι κουμπωμένος από τον Αύγουστο, εννοώντας ότι ο μάρτυρας (Λυκούργος Χρυσοσπάθης, διευθυντής εσωτερικού ελέγχου του ΤΤ) είναι ποδηγετημένος από τους συνηγόρους Υπεράσπισης.
-Στη δίκη αυτή θα τα διερευνήσουμε όλα για να δούμε πως και γιατί μπορεί να τελέστηκαν αδικήματα" , αναφερόμενη σε κατηγορίες, όπως δωροδοκία, για τις οποίες δεν δικάζονται οι κατηγορούμενοι.
- Θα έρθει η ώρα της απολογίας, για να αποδείξετε την αθωότητα σας. Τώρα βαδίζουμε με το κατηγορητήριο και δεν θα πείτε αυτά που θέλετε",
- ...εδώ κ. μάρτυς ερευνούμε πως ο Φιλλιππίδης και Σια μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να κλείσουν μια τράπεζα, που λειτουργούσε επι τους έτη και ήταν μια λαϊκή τράπεζα, μια τράπεζα που λαού, αφού όλοι οι μικροκαταθέτες στα χωριά και στις κωμοπόλεις κατέθεταν τα χρήματα τους εκεί.
- Αφήστε τους ισολογισμούς αυτούς, τους ξέρουμε εμείς ότι, μπορεί να είναι και πλαστοί..
- Σεις δεν είστε μάρτυρας του κατηγορητηρίου, αλλά μάρτυρας υπερασπίσεως. Ήλθατε εδώ να μας πείτε ένα-δυο-τρία αρνητικά και αντί αυτού μας λέτε μόνον θετικά"
- Ξέρουμε πως βγάζουν οι εταιρίες αυτές, οπός αυτή η Detol (αναφερόμενη στην deloitte) τα πορίσματα αυτά.
- Καλά τους ξέρουμε κι αυτούς πως τα κάνουν αυτά, αναφερόμενη σε εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
- Γνωρίζω κ. Βαρλάμη τι επιδιώκετε. Να κωλυσιέργησε το τη διαδικασία, να εξετάζουμε το μάρτυρα για όλα τα ζητήματα και να μην με αφήνετε να κάνω τη δουλειά μου.
- Και πάψτε να παραπονιέστε ότι κωλυσιεργώ εγώ τη δίκη. Εσείς την κωλυσιεργείτε και μάλιστα το διαδίδεται αυτό.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates