Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 27 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ & 4 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΣΒΗΣΑΝ 150.000.000€ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με δικαστικές πηγές ολοκληρώνονται η ποινικές διώξεις σε βάρος 27 γνωστών και λιγότερο γνωστών επιχειρηματιών όπως και σε 4 μέλη της άλλοτε επιτροπής φορολογικών επιλύσεων του υπουργείου οικονομικών, γνωστή ως επιτροπή του άρθρου 70 Α που είχε συσταθεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ιδιωτών και εφορίας.

Οι διαγραφές σε πρόστιμα που ξεπερνούσαν τα 150.000.000 ευρώ αποτέλεσαν πριν από ένα περίπου χρόνο αντικείμενο έρευνας από την διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.Οι δικογραφίες διερεύνησης των υποθέσεων αυτών όπου η το edolio5 έχει στην διάθεση του δείχνει τον δρόμο των αποκαλύψεων. Με την ένδειξη κατεπείγον στις 26-4-2017 δόθηκε στον αρμόδιο πταισματοδίκη η ρητή εντολή να διεκπεραιωθεί η ανάκριση εντός 15 ημερών.

Έτσι και έγινε. Τα υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων που έδωσαν οι κατηγορούμενοι εστάλησαν στην οικονομική εισαγγελία 13 Μαΐου 2017. Ανάμεσα στους απολογούμενους είναι ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας αλυσίδας φούρνων που όπως φαίνεται κατάφερε να <<πείσει >> την επιτροπή επίλυσης διαφορών να του διαγράψει πρόστιμο 4.704.282 ευρω. Τα ίδια πειστικά επιχειρήματα είχε και μια γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Διέγραψε 2.671.108 ευρώ. 

Το μεγαλύτερο κοκαλάκι της νυχτερίδας όμως, φαίνεται ότι είχε μια οικογενειακή εταιρία που δραστηριοποιείται στην πώληση χονδρικής σε φάρμακα, καλλυντικά και ορθοπεδικά προϊόντα. 44.000.000 έκαναν φτερά με μια υπογραφή της επιτροπής. Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος όλες οι κατηγορίες που θα ασκηθούν είναι σε βαθμό κακουργήματος.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates