Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 190.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ESTIA & ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΝΕΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΗΣ ΕΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Θα μας απαντήσει κάποιος ποια είναι η ετήσια πραγματική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου από το μεταναστευτικό πρόβλημα ;;; 
Το επιπλέον ποσό των 305 εκατ. ευρώ διέθεσε αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Κροατία ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη της διαχείρισης της μετανάστευσης και των συνόρων. Από το σύνολο των 305 εκατ. ευρώ, το ποσό των 289 εκατ. ευρώ προορίζεται για τη στήριξη της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την αύξηση της ικανότητας υποδοχής, την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την ενίσχυση της επιτήρησης των συνόρων και της ικανότητας διαχείρισης.

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν μεταναστευτική πίεση. Το επιπλέον ποσό 305 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε αυτή την εβδομάδα σε διάφορες χώρες θα καλύψει επείγουσες ανάγκες, εξασφαλίζοντας κατάλληλη στέγαση και πρόσβαση σε τροφή και νερό για τους νεοαφικνούμενους, ασφάλεια και προστασία για τους πλέον ευάλωτους και ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα, όπου χρειάζεται», δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης θα χορηγηθεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), και αποτελεί μέρος των 10,8 δισ. για τη μετανάστευση, τη διαχείριση των συνόρων και την εσωτερική ασφάλεια που έχουν ήδη κινητοποιηθεί από την Επιτροπή για την περίοδο 2014-20.

Ελλάδα

Στην περίπτωση της χώρας μας η Επιτροπή διαθέτει 289 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • Ενοικιαζόμενα καταλύματα και επιδόματα: 190 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα συνέχισης του χρηματοδοτούμενου από την UNHCR προγράμματος υποστήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση (ESTIA). Το πρόγραμμα ESTIA παρέχει ενοικιαζόμενα καταλύματα έως και για 25 000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, καθώς και μηνιαία επιδόματα σε μετρητά έως και για 70 000 άτομα. Η UNHCR θα λάβει επίσης πρόσθετη χρηματοδότηση €5 εκατ. για να ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα υποδοχής στις νέες ανοικτές εγκαταστάσεις υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα, με την παροχή και διανομή 400 προκατασκευασμένων οικίσκων κοντέινερ.
  • Συνθήκες υποδοχής: 61 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση των επιτόπιων προγραμμάτων στήριξης σε εγκαταστάσεις υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και μη τυπική εκπαίδευση, ειδικές ασφαλείς ζώνες για ασυνόδευτους ανήλικους, καθώς και εκπαίδευση για το επιχειρησιακό προσωπικό.
  • Έρευνα και διάσωση: 33 εκατ. ευρώ χορηγούνται στο Λιμενικό Σώμα — Ελληνική Ακτοφυλακή για να υποστηριχθούν οι τρέχουσες δαπάνες των δραστηριοτήτων επίγνωσης των θαλάσσιων ζητημάτων στο Αιγαίο και να συμβάλουν στην εξασφάλιση ασφαλούς αποβίβασης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης ύστερα από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
  • Προετοιμασία για τον χειμώνα: Για τη στήριξη των προσπαθειών ετοιμότητας, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) θα λάβει πρόσθετο ποσό 357.000 ευρώ για να παράσχει κουβέρτες, χειμερινά πανωφόρια και εξοπλισμό προστασίας για τον χειμώνα στις εγκαταστάσεις υποδοχής των ελληνικών νησιών και της περιοχής του Έβρου.


Πηγή: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates