Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΤο κυνήγι των δανειοληπτών θα γίνει πιο έντονο το 2019


«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος από εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. 

Η αγορά των 100 δισ. ευρώ έχει γίνει «μαγνήτης» για τους κυνηγούς οφειλετών που βάζουν «πόδι» στην Ελλάδα ως άλλοι κατακτητές διεκδικώντας μερίδιο από τα 10 δισ. ευρώ που θα μοιραστούν οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.
Ανάμεσά τους είναι και μία Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) με την επωνυμία APS Recovery A.S, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία της Τσεχικής Δημοκρατίας αφού έχει δηλώσει έδρα την πόλη της Πράγας και τα γραφεία της είναι στη οδό Celetna 988/38 Stare Mesto.

Η εταιρεία έχει κάνει εγγραφή στον Εμπορικό Μητρώο που τηρείται στο Πρωτοδικείο της πόλης Πράγας της Τσεχίας με αριθμό 3222/6-3-2018. 

Στη συνέχεια συστήνει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα με την επωνυμία APS RECOVERY GREECE Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με έδρα το Δήμο Καλλιθέας Αττικής με μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πλέον διαμορφώνεται σε 250.000 ευρώ. 

Με βάση το καταστατικό της εταιρείας μεταξύ άλλων είναι να αγοράζει, να πωλεί, να ανταλλάσει, να συνενώνει, να εκμισθώνει, να μισθώνει και να υπομισθώνει ακίνητα.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος και η αρμόδια διεύθυνση χορήγησε άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην εταιρεία με την επωνυμία «APS RECOVERY GREECE.

Η δραστηριότητα της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενική με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας και αξία του ενεργητικού είναι μηδενική με βάση την οικονομική κατάσταση του 2016. 

Ωστόσο εμφανίζονται απαιτήσεις που ανέρχονται στο ποσό των 12.370,47 ευρώ και αφορά πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ. 

Τα διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σε 1540,53 ευρώ ως κατάθεση όψεως σε τραπεζικό λογαριασμό. Η αγορά των «κόκκινων» δανείων προσελκύει επενδυτές-«κοράκια» και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα διεκδικώντας να πάρουν τα σπίτια των οφειλετών που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους 

Το «κυνήγι» των οφειλετών θα γίνει πιο έντονο το 2019 καθώς χιλιάδες υποθέσεις θα έχουν «ωριμάσει» ανοίγοντας τον δρόμο για τον πλειστηριασμό κατοικιών.
Μέχρι σήμερα έχουν πάρει άδεια περισσότερες 20 εταιρείες από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως προβλέπει ο νόμος 4354/2015.


Ενώ έρχεται άγριο κυνήγι των τραπεζών στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια:

Στο σφυρί ακίνητα εταιρειών που είναι εξασφαλίσεις σε δάνεια που δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες


Μία τελευταία ευκαιρία αποφάσισαν να δώσουν οι τράπεζες σε επιχειρηματίες που έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο των δάνειων τους καθώς διαπιστώνουν ότι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και τις συμβάσεις που είχαν υπογράψεις το παρελθόν για την αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού τους. 

Οι συστημικες τράπεζες θέλουν να βάλουν ένα τέλος στα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. 

Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα σε επανέλεγχο της περιουσιακής των επιχειρήσεων στη συνέχεια να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση της εταιρείας έτσι ώστε να κατανοήσουν με κάθε σαφήνεια τις προθέσεις και ταυτόχρονα να δώσουν τελεσίγραφο προς τις διοικήσεις οι οποίες αμελούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συστημική τράπεζα είναι αποφασισμένη να τραβήξει το χαλί από επιχειρηματία, ο οποίος στην πράξη …σφυρίζει αδιάφορα.
Ο τραπεζικός δανεισμός της επιχείρησης ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ αλλά τα περιουσιακά στοιχεία της, με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις αποτιμώνται σε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ. 

Η σημαντική απόκλιση ανάμεσα της δανειακής απαίτησης και της περιουσιακής κατάστασης που διαθέτει η εταιρεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τράπεζα να κάνει το επόμενο βήμα που είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και σταδιακά να βγάλει το ακίνητο ή τα ακίνητα στο σφυρί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για ισχυρή ξενοδοχειακή μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα και στο ενδεχόμενο η τράπεζα επιλέξει να φθάσει την υπόθεση στα άκρα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αγοραστές από τον ξενοδοχειακό κλάδο και θεωρείται αρκετά πιθανόν να εμφανισθούν ξένοι επενδυτές για την συγκεκριμένη μονάδα που θεωρείται «κόσμημα» στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στο ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να τηρήσει την ίδια στάση οι αρμόδιοι της τράπεζας θα επιλέξουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού για να εξοφληθεί ο τραπεζικός δανεισμός.


πηγη: bankingnews.gr (1) , (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates