Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ & ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΡΙΑΣ Α.ΦΡΑΓΚΟΥ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ 200.000.000€ !!!

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
Για την ίδια υπόθεση είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin.

Δεσμεύθηκαν με διάταξη της αρμόδιας ανακρίτριας οι τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και τυχόν θυρίδες της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου καθώς και δυο εταιρειών συμφερόντων της «IRF European Finance Investments LTD» και της «AMADEUS MARITIME S.A».

Η δέσμευση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η εφοπλίστρια εντός Ελλάδος και έγινε στο πλαίσιο ανάκρισης που διεξάγεται για υπόθεση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ το οποίο φέρεται να δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις στην «IRF European Finance Investments LTD». Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί από τον Οκτώβριο του 2016 ποινική δίωξη σε βάρος της Αγγελικής Φράγκου για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Για την ίδια υπόθεση δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είχε ασκηθεί από τις εισαγγελικές αρχές και σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου (ο οποίος έχει αποβιώσει και ως εκ τούτου η ποινική δίωξη έχει παύσει) και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin.

Το επίμαχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την «IRF European Finance Investments LTD» μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Πρόκειται για μια απόφαση που δικαιώνει τα όσα είχε αποκαλύψει το HotDoc και το Documento αναφορικά με την παροχή δανείου από την τράπεζα Marfin προς τη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου αυτή να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και MPB, στον οποίο άνηκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 στις Βερμούδες.


ΠΗΓΗ: thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates