.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

O FITCH ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ...ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ειδικότερα, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το IDR της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας από «RD» σε «CCC+», και της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς από «RD» σε «CCC». Παράλληλα, αναβάθμισε τα βραχυπρόθεσμα IDRs και των τεσσάρων τραπεζών από «RD» σε «CC»...

Fitch: Τυχόν διάσωση των τραπεζών από το κράτος θα φέρει μεγάλα πτωτικά ρίσκα


Η δημιουργία ενός σχήματος προστασίας ενεργητικού (Asset Protection Scheme), στο οποίο η κυβέρνηση προσφέρει εγγύηση για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, θα περιορίσει το sell off στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, στην περίπτωση που δεν θα απαιτηθεί να γράψουν ζημίες οι ιδιώτες επενδυτές του κλάδου, αναφέρει η Fitch.

Την ίδια στιγμή ωστόσο επισημαίνει ότι οποιαδήποτε μείωση του μαξιλαριού ρευστότητας ή μια λύση που μπορεί να αφορά κρατική χρηματοδότηση, θα φέρει τη δημοσιονομική θέση της χώρας στο επίκεντρο της προσοχής.


«Παραμένει βασική μας θέση ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και το 2019, ωστόσο μια διάσωση του τραπεζικού τομέα θα θέσει μεγάλα πτωτικά ρίσκα σε αυτή τη θέση», καταλήγει ο οίκος.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates