.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ;;;
Μια εικόνα χίλιες λέξεις λέει η κινέζικη παροιμία. Ας δούμε λοιπόν μία εικόνα βγαλμένη απευθείας από ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων.

Ο λόγος για το δημοψήφισμα που διεξάγεται στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο κατά το οποίο γίνεται προσπάθεια η εθνική παράκρουση των γειτόνων μας, περί της δήθεν μακεδονικότητάς τους, να καταστεί ιστορική αλήθεια.

Κατά τη διαδικασία λοιπόν του σημερινού(σ.σ. 30/9) δημοψηφίσματος, σε ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων, στις 11πμ λήφθηκε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο αριθμός των ψηφισάντων μέχρι εκείνη την ώρα. Μέχρι εδώ όλα καλά, ή σχεδόν όλα, μιας και η προχειρότητα με την οποία σημειώνονται τα σχετικά με την ψηφοφορία, η χρήση μολυβιού και όχι στυλό, οι μουτζούρες με τις οποίες αλλοιώνονται καταφανώς τα αποτελέσματα (π.χ. βλέπουμε στις 9πμ το 14 να γίνεται 21!!! κλπ.), δείχνουν ότι η νοθεία είναι προ των πυλών.

Το εξωφρενικό όμως της διαδικασίας είναι ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής του συγκεκριμένου εκλογικού κέντρου που σημειώνει τα αποτελέσματα έχει προφητικές ικανότητες. Μάλιστα οι ικανότητές του αυτές φτάνουν σε σημείο να προβλέψει το αποτέλεσμα δύο και έξι ώρες μετά (δηλ. στις 1μμ και στις 5μμ) με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων! Συγκεκριμένα, ενώ εκείνη την ώρα, δηλ. στις 11πμ το ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 9.3%, το μέλος της εφορευτικής επιτροπής – προφήτης, σημείωσε ότι στις 1μμ το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 30.31% και στις 5μμ στο 48.93%.

Αυτή η φωτογραφία εντοπίστηκε σε Σκοπιανά site πριν από λίγη ώρα και αναρτήθηκε στην ομάδα του Facebook Πισοδέρι 2018 – Επιτροπή Αγώνα (εδώ).


Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση


Το VMRO DPMNE, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη πΓΔΜ, καταγγέλλει νοθεία κατά τη διαδικασία του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής μας χώρας.

Συγκεκριμένα, με επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγω για "παράνομη συμπλήρωση καλπών στο Saraj και συγκεκριμένα στα χωριά Laskarci και Radusha".

Αναφέρει δε πως προέκυψαν 500 ψήφοι σε 2 ώρες, κάτι που θα σήμαινε μία ψήφος ανά 14 δευτερόλεπτα.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τις καταγγελίες της σκοπιανής αντιπολίτευσης ψέματα και τόνισε πως όλα γίνονται γιατί στελέχη του VMRO δεν ακολούθησαν το παράδειγμα του ηγέτη τους Χρίστιαν Μίτσκοσκι και πήγαν να ψηφίσουν.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates