Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ !!! ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ 4ης ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Κερδισμένοι οι δανειολήπτες που έλαβαν έγκαιρα τα μέτρα τους και κέρδισαν τον χρόνο που ήταν απαραίτητος για την ολοκλήρωση του κύκλου της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης των κρατικοδίαιτων ελληνικών τραπεζών !!!Μαύρη Τετάρτη στο Χρηματιστήριο εξαιτίας των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζων !!!

Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές, συμπαρασύροντας συνολικά το χρηματιστήριο. Οι τράπεζες βρίσκονται σε ένα έντονο sell off, με τους τίτλους τους να καταγράφουν διψήφια ποσοστά πτώσης. Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο στόχαστρο των πωλητών με την αγορά αυτή τη στιγμή να αδυνατεί να αποτρέψει τις μαζικές πωλήσεις, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα ακούγονται γύρω από τις αντοχές τους να αντέξουν κάποιο σοκ ή να σπεύσουν για τα κόκκινα δάνεια είναι υπερβολικά.
Η Τράπεζα Πειραιώς κινείται μάλιστα στα όρια του limit down., σημειώνοντας σήμερα πτώση 29,45%. Η Eurobank υποχωρούσε πριν από λίγη ώρα κατά 18,98%, η Εθνική κατά 11,64% και η Alpha Bank κατά 9,02%.
Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Γενικός Δείκτης καταγράφοντας απώλειες 3,45% στις 657,66 μονάδες.


Γιατί καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές ;;; 

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων οι τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισεκ. ευρώ, θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με προσωρινή κρατικοποίηση με dilution των παλαιών μετόχων.


Ο φόβος αυτός, που ακόμη δεν αποτελεί βασικό σενάριο, είναι η αιτία που τρομοκρατούνται οι επενδυτές.
Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών σε ερώτηση που ετέθη επίσημα από το bankingnews αναφέρει ότι «δεν σχολιάζει».
Ωστόσο οι πληροφορίες του bankingnews αναφέρουν ότι ο SSM επεξεργάζεται σχέδια για τις τράπεζες στην Ελλάδα που αφορούν τόσο την κεφαλαιακή της ενίσχυση, όσο και την αντιμετώπιση των NPEs.
Μάλιστα η ΕΚΤ έχει επεξεργαστεί διάφορα σχέδια για το πως θα εξυγιανθούν οι ελληνικές τράπεζες από δημιουργία SPV με κρατική χρηματοδότηση έως την άμεση χρήση των 30 δισεκ. από το κρατικό κεφαλαιακό απόθεμα.
Οι έλληνες τραπεζίτες εμφανίζονται έκπληκτοι με την συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και αναζητούν τις αιτίες της κατάρρευσης των μετοχών.
Σήμερα 3 Οκτωβρίου οι τραπεζικές μετοχές ενδοσυνεδριακά δέχθηκαν ισχυρό σφυροκόπημα με την Πειραιώς να χάνει -28%, η Eurobank -24%, η Εθνική -20% και η Alpha bank -12%.
Σε κάθε περίπτωση το bankingnews έχει επισημάνει ότι οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια.
Πόσα κεφάλαια;
Η Πειραιώς χρειάζεται 2,5 δισεκ. ευρώ
Η Εθνική 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ
Η Alpha bank κάτω από 1 δισεκ. ευρώ έχει το μεγαλύτερο κεφαλαιακό απόθεμα
Η Eurobank 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ.
Συνολικά 6-6,5 δισεκ. ευρώ.
Αυτό που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη αναστάτωση είναι ότι οι αγορές βλέπουν αδυναμία άντλησης κεφαλαίων στις τράπεζες και η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να ενεργοποιήσει σχέδια κρατικής διάσωσης.
Θεωρητικά και πρακτικά οι τράπεζες διαθέτουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από τα ελάχιστα όρια, οπότε η ΕΚΤ και ο SSM πρακτικά δεν μπορούν να ζητήσουν επιτακτικά άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση.
Όμως οι αγορές προσπαθούν να προεξοφλήσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.
Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές είναι ότι εάν διαρκέσει για μεγάλο διάστημα η αδυναμία πρόσβασης των τραπεζών στις αγορές, τότε ο κίνδυνος το κράτος να παρέμβει και με κρατικά κεφάλαια να στηρίξει τις τράπεζες είναι υπερβολικά μεγάλος.
Ο κίνδυνος προσωρινής κρατικοποίησης είναι η αιτία της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών λόγω της αδυναμίας να αντλήσουν κεφάλαια με ίδια μέσα.
Βέβαια θέματα όπως state aid δηλαδή κρατικής βοήθειας ή bail in είναι εμπόδια που πρέπει να επιλυθούν.
Πάντως είναι αληθές ότι η ΕΚΤ επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για να επιλυθούν τα βασικά προβλήματα των τραπεζών δηλαδή τα προβληματικά δάνεια και η αδυναμία έλλειψης κεφαλαίων.
Από δημιουργία SPV έως την χρήση των κρατικών κεφαλαίων των 30 δισεκ. ευρώ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ;;;


ΠΗΓΕΣ
http://bankingnews.gr/index.php?id=386844

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates