Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ !!!
Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Στην καταγγελία των δανείων ύψους 20 εκατ. ευρώ της «Μπουτάρης Οινοποιητική», της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κώστας Μπουτάρης (αδελφός του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη) προχωρούν άμεσα οι πιστώτριες τράπεζες: Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank καθώς δεν κατέστη εφικτή η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού και ο επιχειρηματίας συνέχισε να συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κανένα ζήτημα επιβίωσης της επιχείρησης τους. Μετά την καταγγελία θα ακολουθήσει πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης (οινοποιεία και ακίνητα) αλλά και των δύο πολυτελών κατοικιών του Κώστα Μπουτάρη, το σπίτι του στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, το οποίο έχει στεγαστικό δάνειο 10 εκατ. ευρώ, και το εξοχικό στην κοσμοπολίτικη Υδρα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η εταιρεία «Μπουτάρης Οινοποιητική» ανήκει στον Κώστα Μπουτάρη από το 1995 όταν χώρισαν τις business τους με τον αδελφό του Γιάννη Μπουτάρη.

Τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα στο μεγαλύτερο ποσοστό χρέη της είναι: 20 εκατ ευρώ προς τις τράπεζες και 10 εκατ. ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το στεγαστικό δάνειο των 10 εκατ ευρώ που έχει πάρει ο Κώστας για την αγορά της κατοικίας του στο Κεφαλάρι, στην Κηφισιά.

Το 2017 οι τράπεζες με την συνδρομή της δικαιοσύνης προχώρησαν με τον κοσμοπολίτη Κώστα Μπουτάρη σε συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Η συμφωνία προέβλεπε τρείς όρους:

Πρώτον, ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να πουλήσει την θυγατρική της εταιρείας Millesime, την οποία διατηρεί ο όμιλος στην Γαλλία. Αυτό δεν έγινε.

Δεύτερον, ο Κώστας Μπουτάρης είχε δεσμευθεί ότι θα πουλήσει το εξοχικό που έχει στην ιστορική Υδρα και από το χρήματα που θα εισέπραττε περίπου 1,3 εκατ. ευρώ (τόσο αποτιμάται και το ακίνητο) θα τα έβαζε στην «Μπουτάρης Οινοποιητική» μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Κι αυτό δεν έγινε και ο επιχειρηματίας τόσο καιρό απλά αγόραζε χρόνο χωρίς να κάνει καμία σοβαρή κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Τρίτον και ομολογουμένως κραυγαλέο. Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας αναφέρονταν ρητά ότι η ετήσια αμοιβή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Κώστα Μπουτάρη θα ήταν 200.000 ευρώ, ούτε ένα ευρώ περισσότερα (ο θεός ξέρει πόσα έπαιρνε πριν).

Η στήλη πληροφορείται πως όχι μόνο δεν τήρησε την συμφωνία αλλά πήρε 500.000 ευρώ.


Όλα τα παραπάνω ξεχύλισαν το ποτήρι και οι τέσσερις τράπεζες απασφάλισαν και τώρα ήρθε η ώρα να διαμοιραστούν τα ιμάτια της «Μπουτάρης Οινοποιητική» αλλά και του Κ. Μπουτάρη.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates