Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!Τι γράφει το reporter.gr :

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist «Digital Metamorphosis: Achieving growth in business and banking», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, υποστήριξε πως το πρόβλημα των τραπεζών που αποτυπώνεται στις χρηματαγορές είναι επί της ουσίας πολιτικό πρόβλημα.

«Το 50% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα και αυτό είναι ενδεικτικό του προβλήματος, το οποίο όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα, και συνδέεται με τον τρόπο που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα στη χώρα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας «τα δάνεια αυτά δεν δημιουργήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών ή των επιχειρήσεων αλλά από την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και κυρίως από τη διαπλοκή που υπήρχε ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα, την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο».

«Αυτό είναι δυσεπίλυτο σήμερα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας πως «η λύση απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και δύσκολες αποφάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα οι δύσκολες αποφάσεις περιλαμβάνουν και κουρέματα και πλειστηριασμούς. «Αλλιώς λύση δεν θα υπάρξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates