Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ: ΑΝΕΡΓΟΙ, "ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΕΣ", ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
Όμως, όπως όλα δείχνουν, μένουν πάλι εκτός σχεδιασμού της ρύθμισης τα τρέχοντα χρέη !!!Νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους δεν εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στη ρύθμιση εντάσσονται μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, καθώς και επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες αλλά δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό, καθώς δεν πληρούσαν τη βασική προϋπόθεση, να υπάρχει δηλ. τουλάχιστον μια χρήση κερδοφορία.

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των δόσεων, υποστηρίζοντας πάντως ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Η ρύθμιση αναμένεται να προβλέπει:

- Διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

- Ελάχιστο ποσό έκαστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων 120

- Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξυπηρετούνται κανονικά οι υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους ή τουλάχιστον να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι την έναρξη της έκτακτης ρύθμισης που θα ισχύσει για χρέη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να εγκριθεί από τους Θεσμούς, ενώ θα αφορά αποκλειστικά σε όσους δεν μπορούν να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό..Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates