.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η QUALCO TA ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ...
Ενώ ανέθεσε σε εισπρακτικές-δικηγορικά τις τηλεφωνικές οχλήσεις !!!Στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που κλιμακώνει το κυνηγητό των οφειλετών στέλνοντας προειδοποιητικές επιστολές για την τακτοποίηση των χρεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες έχουν αποσταλεί στους πελάτες της 300.000 με 340.000 επιστολές ειδοποίησης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Εκτός όπως από τις κινήσεις της ίδιας της ΔΕΗ, που αφορούν στην αποστολή ειδοποιητηρίων με την υπογραφή δικηγόρου, στο κυνήγι έχει βγει και η Qualco η οποία κάνει επαφές μέσω τηλεφωνικού κέντρου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρία που έχει αναλάβει την υπόθεση της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέθεσε υπεργολαβικά σε εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία την ειδοποίηση πελατών. Υπενθυμίζεται ότι η Qualco έχει δεσμευτεί έναντι της ΔΕΗ την είσπραξη στο επόμενο εννιάμηνο 450 εκατ. ευρώ.

Σύντομα ετοιμάζεται και ο δεύτερος γύρος αποστολής ειδοποιητηρίων σε χιλιάδες επίσης οφειλέτες. Το κριτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί να ξεπερνούν τους δύο συνεχόμενους εκκαθαριστικούς, ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στο ύψος του ποσού.

Τα καταστήματα της ΔΕΗ θα μένουν ανοικτά έως τις 4 το μεσημέρι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Η δημόσια εταιρία με την κίνηση αυτή έχει πετύχει, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσέλευση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων στα γκισέ των καταστημάτων προκειμένου να διακανονίσουν ή και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Oι πελάτες καλούνται να διακανονίσουν τις οφειλές τους, κατ᾽ ανώτατο όριο σε 24 δόσεις. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον οι υπάλληλοι χειρίζονται τις υποθέσεις ανάλογα με το προφίλ και το ιστορικό του κάθε πελάτη και γνωρίζουν εάν στον παρελθόν έχει αθετήσει παλαιότερους διακανονισμούς.

Το «βουνό» των 3,5 δισ. ευρώ

Πάντως, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πελατών της ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες τα 3,5 δις. ευρώ. Το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας, που εκπόνησε η McKinsey & Company για λογαριασμό της ΔΕΗ περιγράφει ως στόχο είσπραξης τα 690 εκατ. με 1,1 δις. ευρώ από διάφορες μεθόδους ανάλογα με την κατηγορία των χρεών.

Έτσι, από τα 301 εκατ. ευρώ που χρωστά το δημόσιο ο στόχος είναι να ειπσραχθούν τα 180 με 220 εκατ. ευρώ. Στα 396 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη πελατών της υψηλής τάσης και η αναφορά γίνεται στη ΛΑΡΚΟ και άλλες τρεις βιομηχανίες. Ο στόχος είναι η είσπραξη έστω 20 με 40 εκατ. ευρώ.

Ποιοι χρωστάνε

Οι ανενεργοί πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης που έχουν αλλάξει προμηθευτές θα αντιμετωπιστούν με αποκοπές ηλεκτροδότησης. Από τα 815 εκατ. ευρώ η εταιρία μπορεί να εισπράξει ποσά 35 με 75 εκατ. ευρώ.

Από τους διακανονισμένους οφειλέτες με χρέη της τάξης των 472 εκατ. ευρώ η επιχείρηση για όσους χάνουν τις ρυθμίσεις θα επιδιώξει την είσπραξη ποσών με τηλεφωνικές οχλήσεις και προειδοποιήσεις για διακοπές.

Για οφειλέτες με ποσά της τάξης των 5.000 ευρώ οι επικεφαλής των καταστημάτων θα επιδιώξουν συναντήσεις και προτάσεις ρυθμίσεων. Τα χρέη αυτή της κατηγορίας ανέρχονται στα 1,1 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να μπουν στα ταμεία ποσά της τάξης των 75 με 220 εκατ. ευρώ.

Στα 98 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των μη διακανονισμένων οφειλετών της μέσης τάσης. Κι εδώ δουλειά θα αναλάβουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ για αυτές τις επιχειρήσεις αναζητώντας ποσά 30 με 50 εκατ. ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates