Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: Η EUROBANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_418.htmlΜη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 65 εκατ. ευρώ της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων Σαρακάκης έχει βγάλει προς πώληση η Eurobank και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, μολονότι η διαδικασία μόλις ξεκίνησε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, κυρίως funds.

Ο συνολικός δανεισμός της Σαρακάκης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ και η Eurobank, μετά από πολύμηνες άκαρπες επαφές και συζητήσεις με την εταιρεία, αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση του δανείου, με σκοπό μέσα από τη διαδικασία να επιτύχει την απομάκρυνση του κόκκινου δανείου των 65 εκατ. ευρώ από τον ισολογισμό της και τη μεταφορά της πίεσης προς την επιχείρηση από το ξένο fund.

Η κίνηση της Eurobank είναι μεμονωμένη, καθώς προς το παρόν οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες δεν έχουν αποφασίσει κάτι αντίστοιχο, ωστόσο δείχνει την τάση που θα ακολουθήσει εφεξής το τραπεζικό σύστημα σε χρόνιες «άλυτες» υποθέσεις υπερδανεισμού μεγάλων επιχειρήσεων.

Μοχλός πίεσης


Η κίνηση της τράπεζας αποδεικνύει, σύμφωνα με πηγές, ότι η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των τραπεζών στα μεγάλα επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία διαπερνούν οριζόντια τα χαρτοφυλάκια όλων των τραπεζών (σ.σ. σίγουρα των τεσσάρων συστημικών), καλά κρατεί παρά τα μικρά βήματα προσέγγισης που έχουν γίνει, κυρίως στα δάνεια των μικρότερων σε μέγεθος επιχειρήσεων. Έρχεται επίσης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας, να ανοίξει τον δρόμο για αντίστοιχες κινήσεις και από τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ίδια στιγμή, στέλνει μήνυμα προς τους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίοι στις επαφές με τις τράπεζες απορρίπτουν οποιαδήποτε λύση και επιμένουν σε «επιλογές του παρελθόντος», πως αν δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέο πιστωτή τα ξένα funds.

Εξάλλου, η εντολή που έχουν λάβει οι τραπεζίτες από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) είναι σαφής για την άμεση αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates