Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: "ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ...ΑΛΛΑ Η «ΓΛΑΣΤΡΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ " !!!

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ 500.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/500000000.html


Ο Γιάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών βουλευτής Σερρών, απολογήθηκε την Παρασκευή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που τον δικάζει για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση.

Συγκατηγορούμενοι του κ. Ανθόπουλου είναι οι υπεύθυνοι της εταιρείας Namaco -μετέπειτα Gennet- ΚωνσταντίνοςΤσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Κωνσταντίνος Υφαντής.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της τοκογλυφίας από κοινού κατ' επάγγελμα, συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, ενώ ο κ. Ανθόπουλος κατηγορείται για συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ο 69χρονος πρώην υφυπουργός κατά την απολογία του επιχείρησε να αντικρούσει την κατάθεση της καπνεμπόρου, Οδέττης Πετρίδου, η οποία κατήγγειλε καταθέτοντας ότι ουσιαστικά ο κ. Ανθόποθυλος την έριξε με το αζημίωτο στα... νύχια των τοκογλύφων.

Επιπλέον, η καπνέμπορος είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην υφυπουργός «έκρυβε στο πατάρι 500 εκατομμύρια δραχμές (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ) που της είχε ζητήσει για να μεσολαβήσει στην τράπεζα να της δώσει δάνειο» καθώς και ότι «της είχε προτείνει να εμπλακεί και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πως απάντησε ο κ. Ανθόπουλος σε όλα αυτά με την απολογία του; Ισχυρίστηκε ότι ήταν η υπουργική «γλάστρα» της κυρίας.

Ο κατηγορούμενος είπε, χαρακτηριστικά: «Πριν το 2004 απλά πήγαινα μαζί της σε συναντήσεις ως «γλάστρα». Ήθελε δίπλα της τον υπουργό, το βουλευτή για να ενισχύσει το κύρος της για τη σταδιακή αύξηση των συναλλαγών της. Μετά το 2004 αφού έπαψα να είμαι βουλευτής , έγινα ο επικεφαλής της δικηγορικής της ομάδας».

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια στην Οδέττη Πετρίδη και εμφανίζεται να μεσολαβεί σε εφτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Έτσι, η εταιρεία καπνού της κ. Πετρίδη εμφανίζεται να πουλάει ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονται πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για το Γ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ οι εν λόγω πωλήσεις φέρονται να ήταν εικονικές.

Στα όσα αναφέρει το κατηγορητήριο και σε όσα ισχυρίστηκε η κ. Πετρίδη, ο πρώην υφυπουργός αντέτεινε:

* Μέχρι το 2005 πήγαιναν όλα μια χαρά όταν τότε η καταγγέλουσα καπνέμπορος του ανέφερε πως είχε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούσε να αποπληρώσει διάφορες επιταγές. Ουδέποτε εισέπραξα χρήματα από παράνομη δραστηριότητα, είπε και πρόσθεσε ότι έλαβε μόνο τη νόμιμη αμοιβή του από το 2004 και μετά που ήταν νομικός σύμβουλος της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδου, αλλά και ένα δάνειο συνολικού ύψους 650 χιλιάδων ευρώ το οποίο ο ίδιος δεν ήθελε αλλά εκείνη... επέμεινε πολύ.

Κατηγορούμενος: Ξαφνικά η κ. Πετρίδου είπε ότι δεν θα πληρώσει δεκάρα, χωρίς να μου δώσει κάποια άλλη εξήγηση. Με ένα σκαιό υφος είπε «δεν τους πληρώνουμε», της είπα ότι έτσι έχασα την αξιοπρέπεια μου.

Πρόεδρος: γιατί το πήρατε προσωπικά; Δικηγόρος ήσαστε. Ο,τι σας έλεγε ο εντολέας σας κάνατε

Κατηγορούμενος: Είναι θέμα τιμής. Παραιτήθηκα αμέσως γιατί με εκμεταλλεύθηκε. Ήταν το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Ο Τσουκαλίδης (συγκατηγορούμενος) εύλογο ήταν ότι θεώρησε πως τη βοήθησα να τον κοροϊδέψει. Ντράπηκα...

Πρόεδρος: Σαν πολύ προσωπικά το είχατε πάρει... νομικός σύμβουλος ήσαστε.

Κατηγορούμενος: Έχω το καθήκον της αλήθειας...

Πρόεδρος: Βλέπω μια προσωπική εμπλοκή. Καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια του δικηγόρου επειδή είναι ο εντολέας μπαταξής;

Κατηγορούμενος: Έχω ευαισθησία. Στον δικό μου το λόγο στηρίζονταν όλα.

Για το δάνειο


Ο κ. Ανθόπουλος ισχυρίστηκε ότι το 2003 έλαβε από την Οδέττη Πετρίδου δάνειο συνολικού ύψους 650.000 ευρώ, για την αγορά και κατασκευή σπιτιού. «Με πίεσε η Πετρίδου, λέγοντας «εγώ είμαι εδώ». Πήρα ένα τραπεζικό δάνειο 200 χιλιάδες, και εκείνη προσφέρθηκε αρχικά να του δώσει 50.000 σαν δώρο. Της είπα όχι, αλλά εκείνη επέμενε. Μετά χρειάστηκα να πάρω κι άλλο δάνειο, αλλά πάλι μου είπε ότι θα μου τα δώσει εκείνη. Την άλλη ημέρα είχα στο λογαριασμό μου 44.100 ευρώ» είπε, προσθέτοντας πως όλα τα χρήματα δόθηκαν, άτοκα με εξόφληση το 2007. Όπως είπε, η Πετρίδου επέμενε να βάλει τα «καλύτερα υλικά» κι έτσι «ο προϋπολογισμός βγήκε μεγάλος, ενώ εγώ είχα ξεκινήσει για ένα διαμέρισμα....».

Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο δανειστής δεν καταλαβαίνω...

Κατηγορούμενος: Η συμφωνία έγινε με την Οδέττη Πετρίδου ως πρόσωπο, αλλά αυτή κατέθετε τα χρήματα από όποια εταιρία ήθελε. Συμφωνήθηκε να εξοφληθεί το ποσό από αρχές του 2007 , γιατί νωρίτερα είχα ανειλημμένες υποχρεώσεις. Η συμφωνία αποπληρωμής έγινε το 2005, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα το επέστρεφα με 7.000 ευρώ το μήνα.

Πρόεδρος: Πού είναι η αμοιβή σας όμως; Δεν πληρωθήκατε για τις δικηγορικές σας υπηρεσίες...

Κατηγορούμενος: Ήταν άκομψο να της ζητήσω χρήματα για τις υπηρεσίες μου, ενώ δεν πλήρωνα για τα δάνεια... θα τα συμψηφίζαμε κάποια στιγμή...
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates