.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!!Πλατεία Ομονοίας: "Επιδρομή" επενδυτών με δεκάδες πρότζεκτ


Νέα δυναμική αποκτά η πολύπαθη πλατεία Ομονοίας με επενδυτικές δραστηριότητες, κατασκευή ξενοδοχείων και την αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων. Ένας τόπος συνάντησης που κατά το παρελθόν έζησε σπουδαίες στιγμές, αλλά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μετατράπηκε σε έναν παρακμιακό δημόσιο χώρο. Ένα κατεξοχήν κομβικό σημείο του αστικού τοπίου, που στο πέρασμα των ετών δέχτηκε πολυάριθμες παρεμβάσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα αφέθηκε στη φθορά, στη διάβρωση, στην υποβάθμιση και στην εγκατάλειψη. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα που επικρατεί στην περιοχή, στόχο έχουν να τη μετατρέψουν σε ένα εμπορικό κέντρο αλλά και σε ένα πεδίο πολλαπλών στάσεων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο ισόγειο του επιβλητικού κτιρίου στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πατησίων έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί εμπορικά ένας χώρος επιφάνειας άνω των 700 τ.μ. Συγκεκριμένα, στα 250 τ.μ. ξεκίνησε τη λειτουργία του κατάστημα της δανέζικης εταιρείας Flying Tiger, ενώ στα υπόλοιπα 480 τ.μ. αναμένεται άμεσα να λειτουργήσει ένα νέο υπερκατάστημα της ελληνικής αλυσίδας καλλυντικών Galerie de Beauté. Ένα ιστορικό μέγαρο το οποίο οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και λόγω των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών τα σχέδια αποδίδονται στον αρχιτέκτονα Eρνστ Τσίλερ. Πρόκειται για προϊόν του λεγόμενου εκλεκτικιστικού ιστορισμού, που διατηρεί βέβαια κάποια στοιχεία του αθηναϊκού νεοκλασικισμού. Εκτείνεται σε τρεις όψεις, επί της πλατείας Ομονοίας, της οδού Πανεπιστημίου και της οδού Πατησίων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέες από το υπουργείο Πολιτισμού.


Το Σαρόγλειο Μέγαρο, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε το Ειρηνοδικείο και υπηρεσίες του Πταισματοδικείου Αθηνών θα αξιοποιηθεί επιχειρηματικά από την κατασκευαστική εταιρεία Dimand με σκοπό την ξενοδοχειακή χρήση

Επίσης, προς αξιοποίηση οδεύει και το Σαρόγλειο Μέγαρο, το οποίο μέχρι πρότινος στέγαζε το Ειρηνοδικείο και υπηρεσίες του Πταισματοδικείου Αθηνών. Το κτίριο της οδού Σταδίου 65 που ανεγέρθηκε στη θέση της κατοικίας του Π. Σαρόγλου αναμένεται να αξιοποιηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία Dimand με σκοπό την ξενοδοχειακή χρήση.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Πάνο Παναγιωτίδη μάθαμε ότι: «Το επιχειρηματικό μας πλάνο προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων που θα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πρόκειται για ένα νεανικό concept πέρα από τα στατικά ξενοδοχεία που γνωρίζαμε, με στόχο να απευθύνεται στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο τους επόμενους 18-24 μήνες επειδή, λόγω της τοποθεσίας του, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθυστερεί πολύ η αδειοδοτική διαδικασία».Το ξενοδοχείο «La Mirage» που είναι κλειστό από το 2008 αναμένεται να επαναλειτουργήσει το προσεχές διάστημα.

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε τη λειτουργία του το εννιαόροφο Breeze Boutique Athens.

Ελάχιστα μέτρα πιο πέρα υπάρχει το ξενοδοχείο «La Mirage» που είναι κλειστό από το 2008 και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε υπέβαλε ο επιχειρηματίας Στέλιος Ιωαννίδης τη μοναδική πρόταση. Πιθανολογείται ότι έχει σκοπό να διατηρήσει την ίδια επωνυμία και να δημιουργήσει μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3 που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές υπηρεσίες στους πελάτες του. 

 Παράλληλα, εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε τη λειτουργία του το Breeze Boutique Athens, ένα ξενοδοχείο με εννέα ορόφους που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ομονοίας, κατά μήκος της οδού Χαλκοκονδύλη, στον αριθμό 46. Το συγκεκριμένο κτίριο παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια και πλέον κατακλύζεται καθημερινά από ταξιδιώτες.

Το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος θα ανακαινιστεί ριζικά από τον όμιλο Αλλαντικών Υφαντή.

Την ίδια στιγμή μια νέα ξενοδοχειακή επένδυση σχεδιάζει σε ιδιόκτητο ακίνητο δίπλα στο δημαρχείο της Αθήνας ο όμιλος Αλλαντικών Υφαντή. Ειδικότερα, η επένδυση προβλέπει την ανακατασκευή του διατηρητέου κτιρίου όπου κάποτε στεγαζόταν το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σοφοκλέους και Αθηνάς. Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, δρομολογείται η ριζική ανακαίνιση με την προσθήκη τριών ορόφων στο υπάρχον κτίριο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Fresh Ηotel, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Υφαντή. 24.1.2018 Ένα ταξίδι στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 

Επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μίσθωσης του ιστορικού ξενοδοχείου «Ολυμπιάς» στη διασταύρωση της οδού Αθηνάς 57 με την πλατεία Βαρβακείου και αναμένεται η δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων. 

Πρόκειται για ένα πενταώροφο κτίριο που οικοδομήθηκε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου. Χαρακτηριστικό δείγμα ενός μεταβατικού μοντερνισμού, σε αφαιρετικό μορφολογικό ύφος και διανθισμένο με νεοβυζαντινά στοιχεία, όπως οι καμάρες και οι παραστάδες ανοιγμάτων, οι οποίες είναι ορατές ακόμη και σήμερα από τον επισκέπτη. Από τον ίδιο επιχειρηματία μισθώθηκε και το γειτονικό κτίριο στην οδό Αρμοδίου 12, το οποίο επίσης προορίζεται για ξενοδοχείο.

Στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ολυμπιάς» της οδού Αθηνάς 57 αναμένεται η δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων.


Επιπλέον, ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των δύο εμβληματικών κτιρίων της πλατείας Ομόνοιας «Μέγας Αλέξανδρος» και «Μπάγκειον» θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην ανατολική γωνία της διασταύρωσης της οδού Αθηνάς με την πλατεία Ομονοίας ετοιμάζεται από την εταιρεία «Βενέτης» ένα νέο concept γρήγορης εστίασης, το οποίο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο του 2019, συμβάλλοντας στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας. 

Κατά καιρούς, η ιστορική πλατεία της Αθήνας έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αναπλάσεων. Όμως τα προβλήματα καθαριότητας, ανομίας και παραβατικότητας παραμένουν. Το ζητούμενο είναι να ξαναβρεί τη χαμένη της αίγλη, να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της και να εξελιχθεί πάλι σε αναβαθμισμένο συγκοινωνιακό κόμβο αλλά και σε ένα ενιαίο «ζωντανό» σημείο αναφοράς των χιλιάδων διερχόμενων πολιτών. 

Το κτίριο της οδού Αρμοδίου 12 θα μετατραπεί και αυτό σε πολυτελές ξενοδοχείο.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates