Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ !!!

ΣΤΑ 10.800.000€ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΜΗΜΑ
Φημολογία για ύπαρξη funds και ξενοδοχειακών ομίλων που ενδιαφέρονται να μετατρέψουν σε ξενοδοχειακή μονάδα το κτήριο.Για τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να λάβει χώρα ο πλειστηριασμός του κτηρίου που βρισκόταν η έδρα της ιστορικής εφημερίδας Ελευθεροτυπία (Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.) στην οδό Μίνωος 10-16 στο Νέο Κόσμο.

Το ελάχιστο τίμημα έχει προσδιοριστεί σε 10.885.871 ευρώ, με το κτήριο που αναπτύσσεται σε πρώτο, δεύτερο υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και δώμα να έχει συνολική επιφάνεια 14.427,41 τ.μ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες.

Εάν δεν υπάρξει πλειοδότης στις 29 Οκτωβρίου, η εκποίηση, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές στο Capital.gr, θα πραγματοποιείται κάθε επόμενη Δευτέρα ωσότου βρεθεί αγοραστής.

Η Ελευθεροτυπία κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014 και το κτήριο της Μίνωος είναι από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, του οποίου η εκποίηση εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την αποπληρωμή τμήματος των χρεών ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, τέλη Δεκεμβρίου του 2014, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο να προχωρήσει σε αποκλειστική εντολή προς εταιρεία ακινήτων που φερόταν να διαθέτει αγοραστές για το ακίνητο. Τότε ο πήχης του ελάχιστου τιμήματος είχε τεθεί σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία πώλησης δεν υλοποιήθηκε.

Θα υπάρξει ενδιαφέρον;

Τέλη του Οκτώβρη θα φανεί εάν θα επιβεβαιωθεί η φημολογία των τελευταίων ημερών για ύπαρξη funds και ξενοδοχειακών ομίλων που ενδιαφέρονται να μετατρέψουν σε ξενοδοχειακή μονάδα το κτήριο. Το ακίνητο είναι σε απόσταση περίπου 200 και 500 μέτρα από τους σταθμούς του μετρό Άγ. Ιωάννης και Νέος Κόσμος αντίστοιχα, ενώ η οδός Μίνωος βρίσκεται πολύ κοντά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και απέχει περίπου 1 χλμ. από την Λεωφόρο Συγγρού. Ακόμη σε ακτίνα έως 2 χλμ. από το ακίνητο βρίσκεται η Ακρόπολη, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, η Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

"Μένει να φανεί εάν το ζητούμενο τίμημα των 10,8 εκατ. ευρώ θα επισκιάσει τις όποιες προοπτικές αξιοποίησης του ακινήτου, αποθαρρύνοντας τους πιθανούς αγοραστές” σημειώνει ο επικεφαλής της Αθανασίου real estate services Μιχάλης Αθανασίου.

Η πτώχευση


Η Χ.Κ. Τεγόπουλος κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης με την με αρ. 621/2014 απόφαση μετά από αίτηση της εταιρείας "Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν" για το ποσό των 47.000 ευρώ, η οποία είχε γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο.

Προτού χρεοκοπήσει, τέλη Δεκεμβρίου 2011 η εταιρεία αιτήθηκε ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου σε συνέχεια σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2011.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 1978, ο Χρήστος Τεγόπουλος ίδρυσε την Χ.Κ.Τεγόπουλος και Σία Εκδόσεις μέσω της οποίας απέκτησε την ιδιοκτησία της "Ελευθεροτυπίας" που υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά την Μεταπολίτευση.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates