Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΚΛΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ & ΑΑΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΑΤΟΜΑ !!!

ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Παρά ταύτα σε χαμηλούς ρυθμούς(στο 15%) κινείται η εισπραξιμότητα των βεβαιωθέντων ποσών.


Ο χορός του μαύρου χρήματος καλά κρατεί, καθώς η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και η ΑΑΔΕ από τις αρχή του έτους έχουν κινήσει διαδικασίες έρευνας για περισσότερα από 600 άτομα, ενώ για 144 άτομα ζητήθηκαν πληροφορίες από τράπεζες ή διωκτικές υπηρεσίες του εξωτερικού.

Από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει το Σin προκύπτει πως οι δύο υπηρεσίες ανταλλάσσουν στοιχεία για δεκάδες υποθέσεις κάθε μήνα, καθώς, παρά τους ελέγχους και το ασφυκτικότερο νομοθετικό πλαίσιο οι πηγές του «μαύρου χρήματος» είναι ανεξάντλητες.

Από τις αρχές του 2018 μέχρι και τον Αύγουστο υπό έλεγχο βρίσκονται συνολικά 608 άτομα, μέσα στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και άτομα εμπλεκόμενα στο μέγα σκάνδαλο της Novartis.

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις ερευνώνται για αδήλωτα εισοδήματα, διακίνηση κεφαλαίων προερχόμενα από μίζες, λαθρεμπόριο, τράφικινγκ, ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Οι εντολές για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων προσώπων δόθηκαν τον περασμένο Μάρτιο όταν οι υποθέσεις των ελεγχόμενων προσώπων εκτοξεύτηκαν στις 259, (ενώ στους υπόλοιπους μήνες κυμαίνονται από 21 έως 78) και ταυτόχρονα τον ίδιο μήνα ζητήθηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για 37 άτομα!

Αναλυτικότερα η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στο επτάμηνο Ιανουαρίου Ιουλίου απέστειλε στην ΑΑΔΕ αιτήματα με τα οποία ζήτησε στοιχεία συνολικά για 201 νέες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν συνολικά 525 άτομα. Σε ότι αφορά στα εμπλεκόμενα άτομα, τον Ιανουάριο ήταν 24, τον Φεβρουάριο 54, τον Μάρτιο 232, τον Απρίλιο 78, τον Μάιο 57, τον Ιούνιο 59 και 21 τον Ιούλιο.

Επίσης, στην ίδια περίοδο εκδόθηκαν 669 εντολές ελέγχου, οι οποίες αφορούν τόσο νέες υποθέσεις όσο και παλαιότερες οι οποίες ήταν στο στάδιο της επεξεργασίας. Ακόμη οριστικοποιήθηκαν 104 υποθέσεις βεβαιώθηκαν 1,05 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 443.985 ευρώ.

Παράλληλα, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από τις αρχές του 2018 μέχρι και το τέλος Αυγούστου, εντόπισε και δέσμευσε «μαύρο χρήμα» ύψους 161,63 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό δεσμεύτηκε από 83 υποθέσεις, οι οποίες παραπέμφθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές, για περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη, η Αρχή ζήτησε από ξένες τράπεζες ή διωκτικές αρχές άλλων χωρών, στοιχεία για καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία 144 προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν αδήλωτα εισοδήματα ή ότι διακίνησαν ύποπτα κεφάλαια προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες.

Τον μήνα Αύγουστο παραπέμφθηκαν στους εισαγγελείς 6 υποθέσεις, δεσμεύτηκε συνολικό ποσό ύψους 16,64 εκατ. ευρώ, ενώ ζητήθηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για 20 άτομα.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα συνδρομής εστάλησαν από την «Μονάδα A'» της Αρχής, βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η διερεύνηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητεςδύναται με βάση το συστατικό της νόμο, να διαβιβάζει και να ανταλλάσσει πληροφορίες εμπιστευτικής φύσης με τις αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες, καθώς και με τις αρμόδιες αρχές του άρθρου 6 του ν.3691/2008, εφόσον οι πληροφορίες αυτές κρίνονται χρήσιμες για το έργο τους και για την εκπλήρωση των νόμιμων καθηκόντων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχή διαβιβάζει πληροφορίες στις Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε), για πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες διάπραξης αδικημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να εξεταστεί, να ελεγχθεί και να αποδειχθεί ή όχι η διάπραξή τους. Κάθε Έγγραφο Παροχής Πληροφοριών/Υπόθεση της Αρχής, ενδέχεται να περιλαμβάνει πληροφορίες για περισσότερα του ενός εμπλεκόμενα πρόσωπα, εφόσον αυτά σχετίζονται με την ίδια Υπόθεση.
πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates