Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

"ΓΚΑΖΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.300 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Στροφές στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν αρχίσει να ανεβάζουν οι τράπεζες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους για την μείωση των κόκκινων δανείων που προβλέπει το μεταμνημονιακό πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ριζικό λίφτινγκ της πλατφόρμας e-auction, μέσω της οποίας διενεργούνται αποκλειστικά πλέον οι πλειστηριασμοί ακινήτων χιλιάδων δανειοληπτών με οφειλές προς τις τράπεζες.

Η πλατφόρμα έχει αρχίσει και θυμίζει τις ιστοσελίδες με τις αγγελίες πώλησης κατοικιών ενώ σταδιακά θα προστεθούν φωτογραφίες αλλά και πρόσθετα στοιχεία/ πληροφορίες (όπως είναι ο όροφος, ο αριθμός των δωματίων, οι βοηθητικοί χώροι) για τους υποψήφιους αγοραστές. 


Μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί 4.777 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες.
Από αυτούς 424 έχουν προγραμματιστεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τον Οκτώβριο προβλέπεται να γίνουν 2.342 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. 

Επίσης έχουν ήδη δρομολογηθεί 1.333 εκποιήσεις για τους πρώτους 3,5 μήνες του 2019 με την λίστα να εμπλουτίζεται καθημερινά. 

Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνουν ακίνητα όλως των ειδών αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία από αυτοκίνητα, μηχανήματα, έπιπλα και ηλεκτρονικά είδη κόκκινων δανειοληπτών.
Τα περισσότερα από τα ακίνητα που εκποιούνται καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. 

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί. Το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχει αρχίσει να αλλάζει.
Παράλληλα ενεργοποιούνται διαδικασίες fast track για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών. 

Με τις νέες διαδικασίες, τα ακίνητα θα εκποιούνται γρηγορότερα σε νέες μειωμένες τιμές που θα κινούνται πολύ κάτω από τις εμπορικές τιμές.
Ο στόχος προφανής. 

Να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για να φύγουν από τα χέρια των τραπεζών και του Δημοσίου τα ακίνητα των κόκκινων δανειοληπτών και οφειλετών. 

Η νέα διαδικασία, προβλέπει ότι εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από σχετική διαδικασία, μπορεί να διατάξει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες (από 30 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς) με την ίδια ή κατώτερη τιμή. 

Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα εντός 48 ημερών από 70 ημέρες που προέβλεπε το προηγούμενο καθεστώς και σε πολύ χαμηλότερη τιμή.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates