Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Νέους διαγωνισμούς για την πώληση δύο νέων χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες η τράπεζα Πειραιώς με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α εξαμήνου του 2019, επιταχύνοντας το βηματισμό της για την επιτυχή μείωση του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων, όπως είπε η διοίκηση του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου.

Το πρώτο χαρτοφυλάκιο (project Iris) θα αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, μικτής εσωτερικής αξίας 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προσωπικά και επαγγελματικά δάνεια, απαιτήσεις από κάρτες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αποτελεί «ουρά» του χαρτοφυλακίου Arctos που συμφωνήθηκε να πωληθεί στην τσεχική APS.

Το δεύτερο αφορά σε μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια ( project Nemo), μικτής εσωτερικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η διοίκηση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις προσπάθειες που γίνονται για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημειώθηκε ότι το πρώτο εξάμηνο έγιναν αναδιαρθρώσεις σε δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταστρώσει η τράπεζα είναι κοντά στην ολοκλήρωση, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει κλείσει το θέμα της αποεπένδυσης από την Βουλγαρία.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος την 20η Αυγούστου είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου.

Το outlook είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί ανοδικά κοντά στο 2% φέτος και ταχύτερα τα επόμενα χρόνια. Σημείωσε ότι η χώρα είχε το φετινό καλοκαίρι σημαντικά ανεβασμένες επιδόσεις στον τουρισμό. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η κτηματαγορά δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης κάτι που βοηθά τις τράπεζες σε ότι αφορά τα collateral και τις προβλέψεις.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates