Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η TURK TELEKOM !!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 4,7 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Στις τουρκικές τράπεζες περνάει ο έλεγχος της εταιρείας !!!Σε αδιέξοδο βρίσκονται τουρκικές εταιρείες υπό το βάρος της κατάρρευσης της λίρας, με τελευταίο "κρούσμα" την Turk Telekom, η οποία ουσιαστικά χρεοκόπησε αδυνατώντας να αποπληρώσει δάνειο σε δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, μια κοινοπραξία πιστωτριών τραπεζών της ΟΤAS συνέστησε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) για την εξαγορά του 55% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ενέκρινε την εξαγορά και πλέον ο έλεγχος μιας εκ των πιο ιστορικών και μεγαλύτερων εταιρειών της Τουρκίας περνάει στις τράπεζες.

Αιτία χρεοκοπίας της Turk Telecom στάθηκε η αδυναμία της να αποπληρώσει δάνειο ύψους 4,7 δις. δολαρίων που είχε συνάψει το 2013. Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες δεν κατέστη δυνατή η εύρεση κάποιας λύσης, ως εκ τούτου οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων, η Akbank, η Garanti και İşbank ζήτησαν τον έλεγχο της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, είναι μια από τις πολλές τουρκικές εταιρείες που εισπράττουν τουρκικές λίρες και αποπληρώνουν σε ξένο συνάλλαγμα τα δάνειά τους. Αυτό εγείρει ανησυχίες και για πιθανά νέα "κρούσματα" στην αγορά, κυρίως από τον κατασκευαστικό κλάδο.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates