Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ !!!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΑΜΟΥΘ ΔΥΟ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
Προ διμήνου η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και το ΣΔΟΕ βρέθηκαν μπροστά σε μια υπόθεση σκανδαλώδους απάτης που γυναίκες φοροτεχνικοί υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και εισέπρατταν εκατομμύρια επιστροφών φόρου επικαλούμενες δωρεές για τη μείωση του δημόσιου χρέους.Εκμεταλλευόμενες κενά στο σύστημα του Taxis και ειδικά το γεγονός πως οι κωδικοί για τη δήλωση των τόκων καταθέσεων μπορούν να τροποποιηθούν από τους φορολογουμένους ανεξάρτητα από τα δεδομένα που έχουν στείλει στην εφορία οι τράπεζες, οι δύο γυναίκες φοροτεχνικοί δήλωναν μεγάλα ποσά ως τόκους καταθέσεων και εν συνεχεία δήλωναν ότι κάνουν δωρεά στο λογαριασμό αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.

Τα ποσά που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν από την απάτη οι δύο φοροτεχνικοί φτάνουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόλαβαν να εισπράξουν περίπου 1 εκατ. ευρώ πριν τους εντοπίσουν ΣΔΟΕ και Αρχή για το Ξέπλυμα. Ήδη οι λογαριασμοί των φοροτεχνικών έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή στην απάτη των πελατών τους για λογαριασμό των οποίων υποβάλλονταν οι τροποποιητικές δηλώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως μετά από συνεννόηση του ΣΔΟΕ, της Αρχής για το Ξέπλυμα, της ΑΑΔΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος ο λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους πάγωσε και τα στοιχεία των καταθετών στο λογαριασμό εστάλησαν προς διασταύρωση στις φορολογικές Αρχές.

Αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Προκειμένου να διαπιστώσει το εάν υπήρχαν και αλλά κενά στο σύστημα που επέτρεψαν να επιστραφεί φόρος που δεν έπρεπε να επιστραφεί θα στείλει επιστολές σε φορολογούμενους που έλαβαν επιστροφή φόρου μετά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων, με τις οποίες θα τους καλεί να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά στις εφορίες στις οποίες υπάγονται.

Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι διπλός. Αφενός να εντοπιστούν περιπτώσεις που επιτήδειοι έλαβαν επιστροφές φόρου που δεν δικαιούταν, αφετέρου να καλυφθούν τα όποια κενά στο Taxisnet επέτρεπαν παράνομες πρακτικές.


ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates