.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

FOLLI FOLLIE: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 5.000.000€ !!!Έως 5 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να φθάσουν τα πρόστιμα που – δυνητικά – θα επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Folli Follie. 

Αν και το ζήτημα της χειραγώγησης είναι νομικά έωλο ωστόσο στο σκέλος της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού η υπόθεση είναι πιο δεμένη. 

Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει τα εξής τόσο η EY όσο και η Alvarez and Marshal πραγματοποιούν οικονομικούς ελέγχους σε Ελλάδα, εξωτερικό και Κίνα.
Τα πρώτα αποτελέσματα εκτιμώνται μάλλον προς το τέλος Αυγούστου 2018. 

Η εκτίμηση πάντως που υπάρχει είναι το Ταμείο μπορεί να μην είναι 446 εκατ ευρώ αλλά 200 εκατ ευρώ θα είναι.Στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα ταμείο υπάρχει αλλά στην Κίνα όπου διεξάγεται αναλυτική έρευνα θα καταδειχθεί ότι το Ταμείο του ομίλου είναι περίπου 200 εκατ ευρώ.
Εν τω μεταξύ ο διορισμός της Rothschild ως βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου της Folli Follie δείχνει ποια είναι η στρατηγική της εταιρίας. 

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τους ορκωτούς ελεγκτές και εφόσον παρουσιαστεί η πραγματική εικόνα της εταιρίας και η δικαιοσύνη καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα θα μπορούσε να εμφανιστεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής.

Η Fosun είναι προφανές ότι δεν θα πάρει καμία θέση πριν αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης της Folli Follie εντός και κυρίως στην Κίνα και νοτιοανατολική Ασία.

Τα βασικά στοιχεία

1)Οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών και οίκων αξιολόγησης θα ολοκληρωθούν για την Folli Follie έως τα τέλη Αυγούστου 2018
2)Ταμείο υπάρχει μπορεί να είναι πέριξ των 200 εκατ αλλά όχι 446 εκατ
3)Η Κίνα θα αποδειχθεί παθογενής επένδυση.
4)Η εταιρία Folli Follie αποκλείεται να παραμείνει ως έχει θα χρειαστεί να πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων της.
5)Η Folli Follie έχει εξασφαλίσεις και οι εργαζόμενοι του ομίλου συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates