Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ "ΥΨΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ" Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΥΞΗΣΗ 24,1% ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΙΟΥΝΙΟ
Συνεχίστηκε και τον Ιούνιο η -σημαντική- αύξηση των πωλήσεων που εμφανίζει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου μέσα στο 2018, με τον 6o μήνα του έτους να καταγράφει μάλιστα μια από τις καλύτερες επιδόσεις των ετών της κρίσης.
Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο μήνα η αγορά έκλεισε με 12.667 ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, ένα νούμερο από τα υψηλότερα της τελευταίας 8ετίας.

Φυσικά, η επίδοση αυτή του φετινού Ιουνίου είναι αυξημένη σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν και η αγορά είχε κλείσει με 10.204 ταξινομήσεις. Η αύξηση αυτή άγγιξε το 24,1%.

Μετά την επίδοση αυτή του Ιουνίου, η αγορά αυτοκινήτου στο πρώτο 6μηνο του 2018 βρίσκεται πλέον σχεδόν στις 62.300 ταξινομήσεις, σημειώνοντας και πάλι πολύ σημαντική αύξηση που φθάνει στο 24,0% (50.356 πωλήσεις πέρυσι).


Στο κομμάτι των πωλήσεων εταιρικών-λιανικής, οι πωλήσεις των εταιρικών πελατών ήταν περισσότερες έναντι των πελατών λιανικής τον Ιούνιου, αντιπροσωπεύοντας το 61,6% επί του συνόλου. Όμως, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο εμφάνισαν οι ταξινομήσεις της λιανικής με +31,0%, την ίδια στιγμή που και οι εταιρικές είχαν αύξηση 20,2%.

Η πιο δημοφιλής εταιρεία του Ιουνίου ήταν η Toyota, συνεχίζοντας την κυριαρχία της στην αγορά (έχει πάρει την πρώτη θέση των πωλήσεων στους 5 από τους πρώτους 6 μήνες του έτους). Αμέσως μετά ακολούθησε η VW και τρίτη ήταν η Nissan. Την πρώτη θέση μεταξύ των premium εταιρειών πήρε η Mercedes.

Η πρώτη δεκάδα στις πωλήσεις των εταιρειών του Ιουνίου:

Toyota
VW
Nissan
Suzuki
Peugeot
Hyundai
Fiat
Opel
Citroen
Kia
ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates