Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ BANKING FORUM ΤΗΣ ΕΕΔΕ !!!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΔΑΝΕΙΑ ΚΤΛ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ
Μίλησε για καλλιέργεια κουλτούρας μη πληρωμών χρησιμοποιώντας πάλι τη γνωστή "καραμέλα" των στρατηγικών κακοπληρωτών που είναι στη πραγματικότητα ελάχιστοι, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών είναι νοικοκυριά+επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα μνημόνια !!!

Ενώ για το φιάσκο του εξωδικαστικού μηχανισμού είπε ότι φταίνε οι επιχειρήσεις που δεν προσήλθαν και όχι οι τράπεζες στήριξαν με ενθουσιασμό...ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΛΕΜΕ !!!Την αισιοδοξία της ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τεθεί μέχρι το 2019, εξέφρασε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, μιλώντας στο banking forum της ΕΕΔΕ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Απαλαγάκη επισήμανε ότι η δημιουργία του μεγάλου ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη χώρα μας δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στη «γενναιόδωρη στρατηγική πιστωτικής επέκτασης που ακολούθησαν οι τράπεζες» για μια μακρά περίοδο πριν την κρίση -όπως συνηθίζεται να υποστηρίζεται - αλλά είναι συνέπεια οριζόντιων κινήσεων που δεν προήλθαν από τις τράπεζες και καλλιέργησαν την κουλτούρα της μη πληρωμής.

Η κα Απαλαγάκη, αναφερόμενη στα αποτελέσματα που έχουν σύγχρονα εργαλεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιούργησαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο επιχειρείν, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός, είπε ότι δεν ευσταθούν απόψεις ότι το τραπεζικό σύστημα δεν τα στήριξε. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προσέλευση και η αποδοχή από πλευράς επιχειρήσεων που θα ήταν επιθυμητή δεν οφείλεται στις τράπεζες που στήριξαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενη στην επιστροφή των τραπεζών στην κερδοφορία, η κα Απαλάγακη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνέχισή της προϋποθέτει περαιτέρω ανάπτυξη και νέες πιστώσεις. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα κριτήρια που πρέπει να υιοθετούνται στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και ειδικότερα στο κριτήριο της βιώσιμης ανάπτυξης, προκειμένου να δοθούν νέα δάνεια.

Αναφορικά με την επιστροφή καταθέσεων είπε ότι έχει ανακτηθεί περίπου το 9% όσων έφυγαν (περίπου 14,6 δισ. ευρώ) , μια τάση που θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να επιστραφεί περίπου το 30% σε ορίζοντα τριετίας.

Η κα Απαλαγάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο που διέπει την εταιρική διακυβέρνηση των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο τροποποιήσεων, ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ορισμένες κρίσιμες θέσεις στη δομή των τραπεζών μας.

Μιλώντας γενικότερα για το ρυθμιστικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισήμανε ότι έχουμε μία ακατάπαυστη μεταβλητότητα σε ό,τι αφορά και τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, γεγονός που δημιουργεί ένα βαθμό ανασφάλειας και ρευστότητας και υποχρεώνει τις τράπεζες σε διαρκή προσαρμογή. Η ρύθμιση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, αλλά θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη συμβολή των τραπεζών στην ανάπτυξη με κοινωνικό αντίκτυπο, επισήμανε.

H γ.γ. της ΕΕΤ έκανε αναφορά και στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που συνδέονται με τον ανταγωνισμό των τραπεζών με τους καλούμενους τρίτους παίκτες ιδιαίτερα στον τομέα των πληρωμών, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνεται με ισότιμους όρους εποπτείας για όλους.πηγη: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates