Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΕΦΚΑ: "ΔΩΡΟ" ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000.000€ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...
Το δεδικασμένο λόγω μη παράστασης του ΕΦΚΑ σε μηνύσεις για τη καταβολή εισφορών, η διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η .. ειδική εξαίρεση οφειλών από το ΚΕΑΟ !!!
Το απίθανο φαινόμενο να μην παρίσταται δικηγόρος σε μηνύσεις για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών φαίνεται ότι το … κατάφερε η διοίκηση του ΕΦΚΑ. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ήδη φαίνεται να έχει παρενέργειες και μπορεί να φέρει τον ασφαλιστικό φορέα προ τετελεσμένων και απώλειες δεκάδων αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ. Η αρχή έγινε στις 30/11/2017 όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το bankingnews εκδικάστηκε μετά από δύο αναβολές μήνυση του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για μη καταβολή αγγελιοσήμου της τάξεως των 300.000 ευρώ κατά εκδότη ημερήσιας εφημερίδας. 

Η δικηγόρος του εκδότη υποστήριξε ότι κατόπιν της κατάργησης της υποχρέωσης καταβολής Αγγελιοσήμου, οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν αθώοι και το δικαστήριο το δέχτηκε αποφασίζοντας ότι είναι ανέγκλητη η πράξη της μη καταβολής Αγγελιοσήμου για την περίοδο 2009-2012 από τον εκδότη λόγου της Κατάργησης του από τον Σεπτέμβριο του 2016.


Παρά το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αλλά και η διοίκηση του ΕΦΚΑ για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί δεδικασμένο ουδείς φαίνεται να ανησύχησε.
Έτσι ακολούθησαν άλλες τρεις δίκες από μηνύσεις που είχε υποβάλλει τον πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και νυν στις 21 Μαρτίου 2018 στο 9ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στις 26 Μαρτίου 1ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και στις 28 Μαρτίου 2018 στο 2ο ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ για μη καταβολή Αγγελιοσήμου ποσών που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ όπου και πάλι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν με δικηγόρο υπεράσπισης το ίδιο πρόσωπο που έκανε χρήση του δεδικασμένου της 30/11/2017.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να αρχίζει να δημιουργείται ένα δεδικασμένο που απαλλάσσει κατηγορούμενους για μη καταβολή καταργηθείσας εισφοράς. 

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΕΦΚΑ διέλυσε στην κυριολεξία την υπηρεσία ελέγχου και είσπραξης Αγγελιοσήμου με αποτέλεσμα να λιμνάζουν στα συρτάρια ποσά που μπορούν να βεβαιωθούν και να εισπραχθούν και τα οποία στην χειρότερη των περιπτώσεων υπερβαίνουν τα 100 εκ ευρώ. 

Έτσι δια της απραξίας ο ΕΦΚΑ κάνει δώρο σε μπαταχτσήδες πάνω από 100 εκ ευρώ ενώ την ίδια στιγμή άλλοι υπόχρεοι έχουν καταβάλλει κανονικά τις υποχρεώσεις του και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το γεγονός ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος γίνεται παραδεκτό και από επίσημη αλληλογραφία που έχει στην κατοχή του το bankingnews. 

Κατά τα λοιπά για ποσά 1.000 ή 1500 ευρώ από μικροοφειλέτες δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω ΚΕΑΟ ενώ το Αγγελιόσημο έχει εξαιρεθεί από τις εισφορές που αποστέλλονται στο ΚΕΑΟ.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates