Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΚΡΩΤΗΡΙ" !!!Του Νίκου Σιδέρη

Δικαιώθηκε ο επιχειρηματίας, παραμένει ανοικτό το μαγαζί

Νικητής στην πρώτη πράξη του δικαστικού θρίλερ που έχει ξεσπάσει για το γνωστό club της Παραλιακής «Ακρωτήρι» βγήκε ο επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος. Το πρωινό της Παρασκευής συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τριτανακοπή που είχε καταθέσει η εταιρεία που διαχειρίζεται το γνωστό club (Χουλιάρας και Σία Ε.Ε.) κατά της Ελληνικό Α.Ε., η οποία με τη σειρά της ζητάει την έξωση της εταιρείας από τον χώρο όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το Μητροπολιτικό Πάρκο.


Η δικαστική διαμάχη, η οποία αναμένεται να έχει και άλλα επεισόδια, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, η Ελληνικό Α.Ε., η οποία κινεί τα νήματα και διαχειρίζεται το μεγαλεπήβολο project, εξέδωσε απόφαση μισθωτικών διαφορών με την οποία ζητούσε την έκπτωση του Βλάση Σταθοκωστόπουλου από το hot spot της Παραλιακής. Μεταξύ άλλων, επικαλείται ότι η παρουσία του club «Ακρωτήρι» αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια ανάπλασης, τα οποία προς το παρόν βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά.


Ωστόσο, η πολυπληθής νομική ομάδα της Ελληνικό Α.Ε. αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου (οι οποίοι παραστάθηκαν στην προχθεσινή δίκη) υπέπεσε σε ένα νομικό σφάλμα, καθώς από τα συμβόλαια προκύπτει ότι εκμισθωτής του ακινήτου δεν είναι ο Σταθοκωστόπουλος αλλά η «Χουλιάρας και Σία Ε.Ε.».

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία του club απάντησε δικαστικά καταθέτοντας τριτανακοπή και ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση. Εκτός από τους μετόχους της εταιρείας, την τριτανακοπή υπογράφουν και 105 εργαζόμενοι στο «Ακρωτήρι», οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, θα μείνουν στον δρόμο σε περίπτωση που «αλωθεί» το μαγαζί.

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία για γερά νεύρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι υπάρχουν λόγοι ευδοκίμησης της τριτανακοπής και, ως εκ τούτου, απέρριψε το αίτημα της έξωσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη μια μεριά, όπως γράψαμε, ήταν η πανίσχυρη νομική ομάδα της Ελληνικό ΑΕ αλλά και δικηγόροι του Ελληνικού Δημοσίου (!) και από την άλλη μεριά οι δικηγόροι Πέτρος Καϊμακάμης, Ιωάννης Κυπριωτάκης, Γεωργία Πετροκοίλη και Αικατερίνη Δουζένη, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους διαχειριστές του club «Ακρωτήρι»


πηγη: ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates