Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΦΚΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 330.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Από αυτούς, οι 25.000 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 50 ευρώ και συνεπώς δεν μπορούν να το εισπράξουν, αλλά αυτό θα μείνει στον λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Οι υπόλοιποι 305.000 που έχουν υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, έχουν δύο επιλογές:  είτε να κρατήσουν το ποσό στον ασφαλιστικό λογαριασμό τους και να το συμψηφίσουν με εισφορές επόμενων μηνών, είτε να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους εντός 2 μηνών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.
Aπό τους 1.155.354 αμιγώς μη μισθωτούς, οι 330.000 δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από τονΕΦΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017.

Από αυτούς, οι 25.000 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 50 ευρώ και συνεπώς δεν μπορούν να το εισπράξουν, αλλά αυτό θα μείνει στον λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Οι υπόλοιποι 305.000 που έχουν υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, έχουν δύο επιλογές:

- είτε να κρατήσουν το ποσό στον ασφαλιστικό λογαριασμό τους και να το συμψηφίσουν με εισφορές επόμενων μηνών, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.


- είτε να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους εντός 2 μηνών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Ήδη οι μισοί από τους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που βρέθηκαν με πιστωτικό υπόλοιπο από την καταβολή των εισφορών του 2017, επέλεξαν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ, προκειμένου το ποσό αυτό να παραμείνει στον ασφαλιστικό τους λογαριασμό και να συμψηφίζεται με εισφορές επόμενων μηνών.

Οι άλλοι μισοί επέλεξαν να μην υποβάλλουν αίτηση, ώστε να λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό εφάπαξ το επιπλέον ποσό που κατέβαλλε το 2017. Για τη δήλωση του ΙΒΑΝ, έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates