Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 700.000.000€ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

ΕΝΩ ΣΕ 21.275 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Στον προθάλαμο της κατάσχεσης επιπλέον 600.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές !!!

Ανοδικά κινήθηκε και τον Μάρτιο 2018 ο αριθμός των φορολογούμενων, εναντίον των οποίων η φορολογική διοίκηση επέβαλε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κυρίως κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν και οι απλήρωτες φορολογικές και όχι μόνο οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την παρακολούθηση της φορολογικής διοίκησης τον Μάρτιο προκύπτουν τα εξής:


- Από την αρχή του έτους το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη φορολογική διοίκηση έχει φτάσει στα 3,555 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 776 εκατ. ευρώ μόνο το Μάρτιο. Μάλιστα, τα 708 εκατ. ευρώ στις καθαρά φορολογικές οφειλές, καθώς οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους όπως ΦΠΑ και φόρους επιχειρήσεων (εισοδήματος, παρακρατούμενους κλπ).

- Τον Μάρτιο τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή κατά κύριο λόγο οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αυξήθηκαν κατά 21.275, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση να ανέρχονται πλέον στον απίστευτο αριθμό των 1.109.971. Μάλιστα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν συνέχεια, διότι ο συνολικός αριθμός φορολογούμενων, εναντίον των οποίων η φορολογική διοίκηση μπορεί να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ανέρχεται σε 1.720.690. Δηλαδή σύντομα έρχονται κατασχέσεις για άλλους περίπου 600.000 φορολογούμενους.

- Από κατασχέσεις και ρυθμίσεις, δηλαδή παλιές και νέες (εντός του 2018) φορολογικές οφειλές εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία 454 εκατ. ευρώ.

- Το σύνολο των παλιών φορολογικών οφειλών περιορίστηκε στα 97,888 δισ. ευρώ.

- Παλιές και νέες φορολογικές οφειλές ανέρχονται συνολικά στα 101,641 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως μόνο τα περίπου 14 εκατ. θεωρούνται εισπράξιμα.πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates