Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Σε κεφαλαιακές ενισχύσεις 1 με 1,5 δισεκ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η τράπεζας Πειραιώς από πωλήσεις δανείων, πωλήσεις θυγατρικών και έκδοση ομολογιακού tier 2.

Στο stress tests η Πειραιώς στο δυσμενές σενάριο εμφάνισε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 στο 5,9% ωστόσο με όρους fully loaded common equity 1 δηλαδή πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας 4 και IFRs 9 ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας υποχωρεί στο 3,6%.

Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι όχι μόνο η Πειραιώς αλλά συνολικά οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν πρωτοβουλίες κεφαλαιακής ενίσχυσης.Σε πρώτη φάση η Πειραιώς θα προχωρήσει σε πώληση προβληματικών δανείων και ορισμένων θυγατρικών με στόχο να ενισχύσει τα κεφάλαια της κατά 0,5% ή 500 εκατ ώστε να κλείσει την ψαλίδα έναντι της Eurobank και Εθνικής τράπεζας. 

Έως τα τέλη Μαΐου θα πουλήσει το 1,6 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα με εξασφαλίσεις εμπορικά ακίνητα με στόχο να συγκεντρώσει 310-320 εκατ ευρώ. 

Ωστόσο στα σχέδια της Πειραιώς βρίσκεται και η έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης tier 2 έως 1 δισεκ. για να ενισχύσει τα κεφάλαια της. 

Η τράπεζα Πειραιώς και η διοίκηση Μεγάλου το επόμενο διάστημα θα λάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να θωρακιστεί κεφαλαιακά, να προωθήσει την εξυγίανση της και να ενισχύσει τον ρόλο της στην αγορά. 

Οι τράπεζες συνολικά και όχι μόνο η Πειραιώς ειδικά χρειάζονται να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates