Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...
Στις 31 Μαΐου θα συζητηθεί αίτημα του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου, ώστε να αποκλειστεί ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τη διεκδίκηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κύπρο.
Η δικαστική υπόθεση για όσα συνέβησαν με τις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα εξακολουθεί να ταλανίζει τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Χθες έγινε γνωστό πως τo Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου, μετά από ομόφωνη απόφασή του, κατέφυγε στην Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων από Διαδικασίες Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων. Υπέβαλε αίτημα, με βάση τη νομοθεσία, για επιβολή οριζόντιου αποκλεισμού των εταιρειών HELECTOR CYPRUS LTD, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Α.Ε., ΤΟΜΗ Α.Τ.Ε. και οποιουδήποτε προσώπου σχετίζεται με τις εταιρείες αυτές. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Sigmalive, το Συμβούλιο κατέστησε τους γνωστούς στην Επιτροπή Αποκλεισμού λόγους αποκλεισμού που συντρέχουν, για τους οποίους οι οικονομικοί αυτοί φορείς θα πρέπει να εκπέσουν από το δικαίωμα σύναψης δημόσιων συμβάσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Το Συμβούλιο επικαλείται λόγους υποχρεωτικού αποκλεισμού και λόγους δυνητικού αποκλεισμού, που σχετίζονται με την εμπλοκή της εταιρείας HELECTOR CYPRUS LTD στην Ποινική Υπόθεση 9357/2011, η οποία εκδικάζεται στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας. Αφορά τη γνωστή υπόθεση με τις μίζες σε κρατικούς λειτουργούς που είχαν εμπλακεί στις συμβάσεις για τις χωματερές Πάφου και Λάρνακας.

Το Συμβούλιο θεωρεί πως «παρά την άρνηση της εταιρείας στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, πρόσωπα τα οποία κατείχαν διευθυντικό ρόλο και εξουσία λήψης αποφάσεων στην εταιρεία ομολόγησαν ενοχή για αδικήματα που υποδηλώνουν διαφθορά (δεκασμό, κατάρτιση και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων για δικαιολόγηση «μιζών» κ.λπ.) και καταδικάστηκαν. Ομολογία ενοχής υπήρξε κι από πρόσωπα που συμμετείχαν παθητικά σε δωροδοκία. Επίσης, πρόσωπα που δεν είχαν περιληφθεί στο Κατηγορητήριο, τα οποία διετέλεσαν διευθυντές της εταιρείας, προέβησαν σε σχετικές παραδοχές δια των καταθέσεών τους».

Επισημαίνεται, επίσης, πως «πρόσωπο το οποίο είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρείας, και σύμφωνα με τις παραδοχές που έγιναν είχε εμπλοκή στα γεγονότα της υπόθεσης αυτής, ώστε να διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να κατέχει διοικητική θέση στη μητρική εταιρεία, που είναι και μέτοχος της κυπριακής εταιρείας, και στον όμιλο».

Το Συμβούλιο στην ουσία φωτογραφίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα. Υποστηρίζει μάλιστα πως «οι ίδιοι λόγοι, μεταξύ άλλων, είχαν αναγκάσει το Συμβούλιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να τερματίσει τη σύμβαση που διατηρούσε με τη HELECTOR CYPRUS LTD για τα Πράσινα Σημεία».ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates