.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ, ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ BANCA ROMANEASCA !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΦΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Νέο διαγωνισμό για την πώληση του 99,28% της ρουμανικής θυγατρικής της, Banca Romaneasca «τρέχει» η Εθνική Τράπεζα , έχοντας εκ νέου ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο την Credit Suisse και ως διεθνή νομικό σύμβουλο την Freshfields Bruckhaus Deringer.
O διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογραφής συμβάσεων εμπιστευτικότητας, με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την ολοκλήρωσή του ως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Η Banca Romaneasca μαζί με τις Stopanska Banka ( FYROM), Εθνική Κύπρου και το χαρτοφυλάκιο εργασιών (σ.σ η Εθνική δραστηριοποιείται στην τοπική αγορά με τη μορφή υποκαταστήματος) στην Αίγυπτο αποτελούν δραστηριότητες εξωτερικού, που πρέπει να πωληθούν με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Εθνική, με το πλάνο αναδιάρθρωσης.


Η Εθνική έχει αποχωρήσει ήδη από τις αγορές Τουρκίας, Βουλγαρίας καιΣερβίας, πουλώντας τις τοπικές θυγατρικές της, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η μεταβίβαση της θυγατρικής της στην Αλβανία. Με την αποχώρησή της από Ρουμανία, FYROM, Κύπρο και Αίγυπτο θα περιορίσει τη διεθνή της δραστηριότητα σε Μάλτα και Κύπρο (με τη μορφή υποκαταστήματος).

Σημειώνεται ότι ο περσινός διαγωνισμός για την πώληση της Banca Romaneasca απέβη, τελικώς, άκαρπος, παρ' ότι είχε επιλεγεί η OTP Bank Romaniaαναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και υπόγραψε σύμβαση αγοράς. Η ακύρωση του διαγωνισμού έγινε επειδή η OTP δεν έλαβε την έγκριση της κεντρικής τράπεζας Ρουμανίας, που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η πώληση της Romaneasca αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της Εθνικής, κατά τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ και να βελτιώσει τον δείκτη Common Equity Tier I, λόγω μείωσης του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού, σε ομιλική βάση.


ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates