Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΔΑΝΙΑ: Η AIRBNB ΘΑ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AIRBNB ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
Η νέα νομοθεσία στη Δανία περιλαμβάνει ακόμη και περιορισμό των ημερών που μπορεί να νοικιάσει κάποιος την ιδιοκτησία του στις 70, με τους ιδιοκτήτες όμως να παίρνουν ως αποζημίωση ένα βοήθημα περίπου 5.000 ευρώ το χρόνο.
Μια διαφορετική νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Δανία για να εντοπίσει και να... αποτρέψει τους φοροφυγάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δίνουν τα σπίτια τους προς ενοικίαση μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Airbnb.

Η εταιρεία θα είναι πλέον υποχρεωμένη να δηλώνει απευθείας το εισόδημα των ιδιοκτητών ακινήτων που συνεργάζονται μαζί της στις φορολογικές αρχές της Δανίας, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο εύκολο τον εντοπισμό των φοροφυγάδων που νοικιάζουν σπίτια και δωμάτια μέσω του Airbnb.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, σχολιάζοντας τη νέα ρύθμιση που πρέπει να εγκριθεί και από το Κοινοβούλιο, δηλώνει ότι η Δανία θέλει την ανάπτυξη αυτού του τύπου της οικονομίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι οι φόροι θα πληρώνονται κανονικά.


Αυτή είναι μία ακόμη κίνηση σε συνέχεια της προσπάθειας αρκετών κρατών να θέσουν υπό έλεγχο την αποφυγή φόρων μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας.


Παράλληλα, η Airbnb κατηγορείται ότι αυξάνει τις τιμές των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις, αλλά και ότι «κλέβει» πελατεία από τουριστικές επιχειρήσεις.

Η νέα νομοθεσία στη Δανία περιλαμβάνει ακόμη και περιορισμό των ημερών που μπορεί να νοικιάσει κάποιος την ιδιοκτησία του στις 70. Οι ιδιοκτήτες θα πάρουν ως αποζημίωση ένα βοήθημα περίπου 5.000 ευρώ το χρόνο.

Η Airbnb είχε περίπου 30.000 ενοικιαστές στη Δανία το 2017 και περισσότερους από 900.000 επισκέπτες. Κατά μέσο όρο ένας ιδιοκτήτης κέρδισε μέσω της Airbnbn περίπου 2.000 ευρώ για 23 νύχτες το χρόνο.

Από την ίδια την εταιρεία εκφράζεται ικανοποίηση για τις νέες ρυθμίσεις στη Δανία με τον Πάτρικ Ρόμπινσον, επικεφαλής του τμήματος της Airbnb στην Ευρώπη, να σημειώνει ότι πρόκειται για «προοδευτική κίνηση που είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο και δείχνει πόσα θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν όταν η Airbnb εργάζεται μαζί με τους νομοθέτες για να γίνουν οι πόλεις καλύτερα μέρη να ζήσει κανείς, να εργαστεί και να επισκεφθεί».


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates