Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΝΕΑ 5ΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Σημαντική αύξηση στα ξενοδοχεία πολυτελείας που αντιστοιχεί σε πάνω από 200 ξενοδοχεία 5 αστέρων για την περίοδο από το 2010 εώς και το πρώτο τρίμηνο του 2018 διαπιστώνει στην τελευταία της έκθεση η γνωστή εταιρεία συμβούλων gbr consulting.
Η ανάλυση της βάσης δεδομένων της εταιρείας κάνει λόγο για 26.000 νέα δωμάτια για το διάστημα 2010- 2018 σε μονάδες 5 αστέρων, είτε πρόκειται για καινούρια ξενοδοχεία, είτε για επαναλειτουργία παλιών μονάδων είτε ακόμη και για ξενοδοχεία που έχουν αναβαθμιστεί από χαμηλότερες κατηγορίες.

Ως προς τις περιφέρειες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες επενδύσεις σε πολυτελείς μονάδες, στην πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των δωματίων βρίσκονται τα Δωδεκάνησα έχοντας απορροφήσει την περιόδο από το 2010 μέχρι σήμερα το 44% της προσφοράς σε νέα 5άστερα και ακολουθεί η Κρήτη με ένα 20%, η Μακεδονία με ένα 11% και το Ιόνιο με τις Κυκλάδες συγκεντρώνοντας από 9%.


Από πλευράς νέων ξενοδοχείων 5 αστέρων, οι Κυκλάδες βρίσκονται στην πρώτη θέση με ένα μερίδιο 29% (ωστόσο στην περίπτωση αυτή τα περισσότερα νέα πολυτελή ξενοδοχεία είναι μικρού μεγέθους με πολλά boutique) και ακολουθούν Δωδεκάνησε και Κρήτη με ποσοστά αντίστοιχα 19% και 18%.Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο και ιδιαίτερα στο «μέτωπο» των πιο πολυτελών μονάδων, μετά τη λειτουργία, μόλις χθές του νέου Ikos Dassia, μετά από μία επένδυση ύψους 110 εκατ. ευρώ στην Κέρκυρα από την αλυσίδα Ikos Resorts, στις αφίξεις του Μαϊου είναι και το νέο 5άστερο Lango Design Hotel & Spa στην Κώ, κάτω από τη διαχείριση της HIP Hospitality. Ιδιαίτερα σημαντική άφιξη, που συνδέεται μάλιστα και με την «αναγέννηση» μιας μονάδας που είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθόν και πέρασε κάτω από την «ομπρέλα» των πιστωτών της (σ.σ. Εurobank) είναι αυτή για το πεντάστερο Akti Imperial Resort στη Ρόδο, στις εγκαταστάσεις του πρώην Capsis (κεντρ. φωτ.). H νέα μονάδα, 707 δωματίων ύστερα από μία επένδυση συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ πρόκειται να ανοίξει στις 23 Μαϊου, προτάσσοντας ως ultra all inclusive προτάσσοντας και το μεγάλο της πλεονέκτημα με μεγάλους συνεδριακούς χώρους, υψηλών προδιαγραφών.

Αντίθετα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάλυση της gbr consulting, ο τελευταίος πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου και αφορά το Hydra Beach με τιμή εκκίνησης στα 27,8 εκατ. ευρώ δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών και προγραμματίζεται νέος πλειστηριασμός με χαμηλότερη τιμή.ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates