Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ !!!

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Κοιμούνται σε άδειους θαλάμους του νοσοκομείου και στο δημοτικό γηροκομείο.
Αστεγοι παραμένουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Σαντορίνης, καθώς αναγκάζονται να κοιμούνται ακόμα και σε άδειους θαλάμους του θεραπευτηρίου, γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις της διοίκησης ότι θα τους νοικιάσει δωμάτια, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι τα ενοικιαζόμενα σπίτια στη Σαντορίνη είναι πανάκριβα, λόγω του υψηλού τουριστικού χαρακτήρα του νησιού.

Ο ειδικευμένος γιατρός με 20 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει μισθό 1.250 ευρώ τον μήνα, με συνέπεια να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης σε έναν τόσο ακριβό τόπο διαμονής. Σε αντίθεση με τον διοικητή του νοσοκομείου, που είχε συνεργείο μοτοσικλετών-βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη και διαμένει αξιοπρεπώς σε συγκρότημα κατοικιών στη Σαντορίνη, καθώς ο μισθός του υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ τον μήνα...


Πάντως, ο δήμος έχει παραχωρήσει σε γιατρούς το γηροκομείο, που έχει 12 δωμάτια, όμως ο χώρος αυτός δεν αρκεί για όλους κι έτσι μεγάλος αριθμός γιατρών του νοσοκομείου εξακολουθεί να μην έχει τακτοποιηθεί. Σύμφωνα με την καταγγελία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης Γιατρών: 

«Υγειονομικοί του Νοσοκομείου Θήρας είναι άστεγοι και διαμένουν σε κενούς θαλάμους του νοσοκομείου. Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον δήμο είχε υποσχεθεί ότι θα κάλυπτε τα στεγαστικά έξοδα κάποιων γιατρών σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Η υπόσχεση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε, συμβόλαια δεν υπεγράφησαν και τώρα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αρχίζουν να κάνουν εξώσεις για να νοικιάσουν τα διαμερίσματα σε τουρίστες».

Θυμίζουμε ότι, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του θεραπευτηρίου το 2016, εργαζόμενοι είχαν στεγαστεί στο παλιό Κέντρο Υγείας, και από τότε είχε αναδειχθεί το οξύ στεγαστικό έλλειμμα του νησιού -όπως και στα περισσότερα τουριστικά νησιά- για τους δημοσίους υπαλλήλους που πήγαιναν στη Σαντορίνη για να καλύψουν θέσεις στο νοσοκομείο, στα σχολεία, στις εφορίες και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates