.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΗΛΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ !!!

ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ
Θα βγουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα και τα ποσά που γλύτωσαν οι μεγαλόσχημοι;;; Ή θα συνεχίσουν κάποιοι να πουλάνε τρέλα περί προσωπικών δεδομένων;;;
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού ,Ανδρέα Μαρτίνη, για την υπόθεση των "δωρεάν νοσηλίων" σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Συγκεκριμένα, το υπ' αριθμ. 499/2018 παραπέμπει τον Ανδρέα Μαρτίνη, προκειμένου να δικαστει για απιστία κατ΄εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλείων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα όπως καλλιτέχνες κλπ την περίοδο 2007 έως 2010, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ.Ο 78χρονος κατηγορούμενο φέρεται ότι κατά την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, να εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επιφανείς συμπολίτες μας, χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Στο βούλευμα αναφέρονται 51 περιπτώσεις που, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αποτελούν τις πιο κραυγαλέες από μία λίστα 8.100 ασθενών που φέρονται να ευεργετήθηκαν παράτυπα. Η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις νοσηλείες που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ και πάνω.

Το σύνολικό ποσό των 51 περιπτώσεων νοσηλίων ανέρχεται σε 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν από το Ερρίκος Ντυνάν μόλις 909.420 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης αναμένεται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την δικογραφία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αδίκημα που είναι σχετικό με την υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προκειμένου η γερμανική εταιρία Hospitalia International να προμηθεύσει εξοπλισμό το Νοσοκομείο.ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates