Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ AIRBNB ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 300.000€
Οι Αρχές τις Πάλμα ντε Μαγιόρκα, πρωτεύουσας των Βαλεαρίδων Νήσων, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο, αποφάσισαν να απαγορεύσουν σχεδόν όλες τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ιδιωτικών κατοικιών, όπως αυτές μέσω της πλατφόρμας Airbnb, που σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.
Βάσει των νέων κανονισμών, η Πάλμα εντάσσεται στη λίστα των τουριστικών πόλεων της Ευρώπης που έχουν επιλέξει να περιορίσουν την πρακτική αυτή, στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες μπορούν να υπενοικιάσουν ως τουριστικό κατάλυμα τα σπίτια τους ή ακόμα και κάποια δωμάτια σε αυτά, για μικρό χρονικό διάστημα.

Τον Φεβρουάριο, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, μια εκ των οποίων είναι η Μαγιόρκα, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην υπηρεσία διαμοιρασμού και ενοικίασης κατοικιών Airbnb διότι διαφήμιζε μη καταγεγραμμένα ακίνητα στην ιστοσελίδα της.

Οι νέοι κανονισμοί δεν θα επιτρέπουν πλέον το διαμοιρασμό κατοικιών σε συγκροτήματα διαμερισμάτων, αν και οι μονοκατοικίες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες αρκεί να μην βρίσκονται σε προστατευμένες περιοχές, σε περιοχές κοντά σε αεροδρόμιο και να είναι σχεδιασμένες για οικιστική χρήση.


Ο τουρισμός αντιστοιχεί σε άνω του 11% του ισπανικού ΑΕΠ και ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια καθώς οι παραθεριστές, που ανησυχούσαν για θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας, απέφευγαν τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί περίπου 40% από το 2013, με τις μη ρυθμισμένες τουριστικές εκμισθώσεις να έχουν αυξηθεί περίπου κατά 50% κοντά στις 20.000, σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται επίσης ότι οι μικρής διάρκειας ενοικιάσεις σπιτιών σε συγκροτήματα διαμερισμάτων συχνά φέρνουν παραθεριστές που δεν σέβονται ιδιαίτερα τις συνήθειες της κοινότητας σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά τους ή τις ώρες κοινής ησυχίας. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα παράπονα σε βάρος τουριστών έχουν τετραπλασιαστεί από το 2014 έως το 2017 σε 192.

«Η Πάλμα θα πρέπει να είναι μια κατοικήσιμη πόλη και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πρέπει να φύγουν οι κάτοικοι», δήλωσε ο δήμαρχος της Πάλμα Αντόνι Νογκουέρα.

Άλλες ισπανικές πόλεις, όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Μάλαγα, η Σεβίλλη και η Βαλένθια έχουν ψηφίσει νόμους ή εξετάζουν τη θέσπιση νομοθεσίας για τον περιορισμό των εκμισθώσεων σε τουρίστες μέσω ιστοσελίδων όπως η Airbnb και η Homeaway.ΠΗΓΗ: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates