Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.000€ !!!

ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Η ΕΚΤ θα μπορεί παρακολουθεί την εικόνα των χαρτοφυλακίων και να επεμβαίνει αναλόγως...
Άμεση πρόσβαση στα χαρτοφυλάκια επιχειρηματικών δανείων ύψους άνω των 25.000 ευρώ όλων των τραπεζών της Ευρωζώνης αποκτά η ΕΚΤ.

Αυτό θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Analytical Credit Dataset – AnaCredit που θα επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρακολουθεί την εικόνα των χαρτοφυλακίων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.Έτσι αν υπάρχει άυξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ή προβλήματα σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο, η ΕΚΤ θα έχει άμεση εικόνα και θα μπορεί να επεμβαίνει ανάλογα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε χώρες με μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιταλία.


Η AnaCredit θα περιέχει 88 χαρακτηριστικά δανείων, τα οποία θα επικαιροποιούνται κατά κανόνα σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με πλήρως εναρμονισμένες έννοιες και ορισμούς που θα ισχύουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει την αποστολή των στοιχείων και η λειτουργία της πλατφόρμας τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα που τα στοιχεία δεν ήταν ομογενοποιημένα υπήρχε ένα «κρυφτοκυνηγητό» μεταξύ των τραπεζών και του επόπτη, με τις τράπεζες να προσπαθούν να εμφανίσουν μια πιο ωραιοποιημένη εικόνα των χαρτοφυλακίων τους και τον επόπτη με τους ελέγχους (AQR) να προσπαθεί να εντοπίσει τα προβλήματα.πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates