Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ενώ συνταξιούχος από το Κιλκίς που πλέον μένει στη Γευγελή εξηγεί: «Λαμβάνω σύνταξη 220 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν ζούσα. Εδώ με τα ίδια λεφτά έχω σπίτι για το οποίο πληρώνω μόλις 70 ευρώ τον μήνα, βενζίνη και το ψυγείο μου γεμάτο» !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής στην Ελλάδα, ανάγκασαν πολλούς εργαζομένους και συνταξιούχους να πακετάρουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να μετακομίσουν... λίγα χιλιόμετρα έξω από τη χώρα. 

Στη Γευγελή των Σκοπίων, την πόλη των 30.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, καθημερινά συναντά κανείς Ελληνες που την επέλεξαν για να ζήσουν με τις οικογένειές τους.


Αν και επίσημα δεν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένος ο αριθμός των Ελλήνων που επέλεξαν τη Γευγελή ως νέο τόπο κατοικίας επειδή στην Ελλάδα δεν τα έβγαζαν πέρα, παράγοντες της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς αναφέρουν στη «δημοκρατία» πως ο αριθμός τους αυξάνεται όσο η κρίση στη χώρα μας συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργο Ιωαννίδη, πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής «μένουν στη Γευγελή και πηγαινοέρχονται καθημερινά για δουλειά. Τελειώνουν το ωράριό τους και επιστρέφουν στο σπίτι τους». Ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχουν, εκτός από οικογένειες εργαζομένων, και συνταξιούχοι οι οποίοι με την κουτσουρεμένη σύνταξη που λαμβάνουν στην Ελλάδα εκεί «ζουν σαν βασιλιάδες».

Για πολλούς η Γευγελή θεωρείται «ελληνική περιοχή». Εκτός από τους Ελληνες που μετακόμισαν εκεί, καθημερινά χιλιάδες άλλοι περνούν τα σύνορα για να διασκεδάσουν, να φτιάξουν τα δόντια τους, να βάλουν φτηνή βενζίνη, ακόμα και να αγοράσουν... ψωμί, που πωλείται στη μισή τιμή από ό,τι στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίσθωμα για ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, μπάνιο και σαλόνι δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ τον μήνα, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Παναγιώτης, συνταξιούχος από το Κιλκίς που πλέον μένει στη Γευγελή, μας εξηγεί: «Λαμβάνω σύνταξη 220 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν ζούσα. Εδώ με τα ίδια λεφτά έχω σπίτι για το οποίο πληρώνω μόλις 70 ευρώ τον μήνα, βενζίνη και το ψυγείο μου γεμάτο».
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates