Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΒΟΜΒΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ !!! ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!

ΕΣΤΕΙΛΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ & ΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Νικολόπουλος: Να μας πει ο κος Φραγκιαδάκης που πήγαν τα εκατομμύρια της επικούρησης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας !!!Στην εκπομπή «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» του KONTRA CHANNEL εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και αποκάλυψε τα τερτίπια της Εθνικής Τράπεζας που έχει στερήσει τον τελευταίο χρόνο την επικούρηση από 16.500 συνταξιούχους της!

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, ασκώντας συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο, επέμενε στην άποψή του, ότι οφείλουν η διοίκηση Φραγκιαδάκη και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσουν και να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για τα «χαμένα λεφτά» της επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) και η πρώτη ασφαλώς να πάψει να παίζει κρυφτούλι και ν’ αποδώσει στους δικαιούχους τα χρήματά τους. Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί πως εκατοντάδες συνταξιούχοι ήδη έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές, με τις οποίες διατυπώνουν βαρύτατες κατηγορίες κατά παντός υπευθύνου της ΕΤΕ για σειρά ενδεχομένως ποινικώς κολάσιμων αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής πληροφορήθηκε, ότι τα κεφάλαια του αποταμιευτικού λογαριασμού επικούρησης «ΛΕΠΕΤΕ» «εξαφανίστηκαν» για την –παράνομη- στήριξη της μετοχής της ΕΤΕ, χρήματα δηλαδή που συσσωρεύονταν επί 70 χρόνια, έπεσαν στον «καιάδα» των ατέρμονων ανακεφαλαιοποιήσεων. Ας σημειωθεί ότι το ποσό της επικούρησης του ΛΕΠΕΤΕ, που μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 κατέβαλλε στους συνταξιούχους της η Εθνική, ήταν προϊόν εισφορών των εργαζομένων, τόκων, επενδυτικών αποδόσεων των αποθεματικών του Λογαριασμού και μέρος των αμοιβών και προμηθειών τους όσο υπηρετούσαν στην Τράπεζα. Ο υπολογισμός του καταβαλλόμενου ποσού ήταν εξατομικευμένος για τον κάθε εργαζόμενο ανάλογα με αυτό που είχε εισφέρει. Από το 1949 που ιδρύθηκε ο λογαριασμός η Τράπεζα είχε την ευθύνη της Διαχείρισής του και είχε εγγυηθεί την απόδοσή του. Οι εν ενεργεία υπάλληλοι καταβάλλουν ακόμα εισφορές.

Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκάλυψε πως η Εθνική ισχυρίζεται ότι το αποθεματικό του λογαριασμού έχει εξανεμιστεί, αρνούμενη όμως να αποδώσει λογαριασμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμφιβολίες και για το αν η Τράπεζα κατέβαλλε τα ποσά που υποχρεούτο να καταβάλει στον ΛΕΠΕΤΕ, αλλά και υποψίες ότι παράνομα χρησιμοποίησε τα χρήματα των υπαλλήλων της για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Η εξέλιξη αυτή εκτός από τον κοινωνικό της αντίκτυπο, καθώς πλήττει οικονομικά 16.500 οικογένειες, δημιουργεί και ερωτηματικά σχετικά με την ορθή διαχείριση κεφαλαίων που με καλή πίστη χιλιάδες εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν όχι σε έναν οποιοδήποτε εργοδότη τους, αλλά σε ένα Πιστωτικό Ίδρυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates