Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΝΑ...ΜΠΙΝΕΛΙΚΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

ΤΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Στην Αυστρία μπορεί κανείς να λέει «άντε γ…σου» σε οποιονδήποτε πολιτικό, ακόμη κι αν πρόκειται για τον αντικαγκελάριο, αρκεί να το στηρίξει με επιχειρήματα: αυτή ήταν η απόφαση του εφετείου της Βιέννης, το οποίο επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης.
Ο επικεφαλής της ακροδεξιάς και αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε δέχθηκε φραστική επίθεση στη διάρκεια διαδήλωσης από έναν ακροαριστερό διαδηλωτή και προσέφυγε εναντίον του δικαστικώς, κατηγορώντας το για «δημόσια εξύβριση».

Το εφετείο την Τετάρτη επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Στην απόφαση οι δικαστές ανέφεραν ότι «η απόρριψη ενός πολιτικού» μπορεί «να εκφραστεί με προκλητικό και σοκαριστικό τρόπο» και αυτό αποτελεί «θεμελιώδες στοιχείο της ελευθερίας έκφρασης».


Σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τραβήχτηκε στη διάρκεια διαδήλωσης τον Οκτώβριο, υποστηρικτές του ακροαριστερού κινήματος Linkswende jetzt (Αριστερή στροφή τώρα) παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους οι Αυστριακοί πρέπει να πουν «άντε γ…σου στον Στράχε», ενώ έκαναν και την αντίστοιχη άσεμνη χειρονομία.

Σήμερα το κίνημα χαιρέτισε «τη νίκη της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου», ενώ εκτίμησε ότι πλέον σε κάθε πολιτική ομιλία θα μπορεί να περιλαμβάνεται η φράση «λέω “άντε γ…σου στον Στράχε, διότι…”».ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates