.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΞΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! 5 ΔΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !!!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΤ & ESM ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤτΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Δεν θα τους φτάσουν ούτε τα νέα 5 Δις ΑΜΚ, αφού τα κόκκινα δάνεια είναι στην πραγματικότητα τουλάχιστον 150 Δις, αντί των 100 περίπου Δις που δηλώνουν τράπεζες & ΤτΕ, ενώ φαίνεται να προκύπτει και ένα νέο πρόβλημα 10 ακόμη Δις με τα δάνεια ελβετικού φράγκου. Ενδεικτικά, μόνο από το χαρτοφυλάκιο της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, επί συνόλου 50.000 τουλάχιστον συμβάσεων δανείων και καρτών που δεν εξυπηρετούνται για περισσότερα από 3 χρόνια, οι τράπεζες έχουν περασμένες στα κόκκινα λιγότερες από τις μισές !!! 


Μονόδρομος οι ΑΜΚ και στις 4 τράπεζες το 2019, αυτό θα είναι το μήνυμα των stress tests – Πολλές οι παρατηρήσεις από ΕΚΤ, SSM

To μήνυμα των stress tests που θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου του 2018 θα είναι ότι…όλες οι τράπεζες όχι μόνο οι 2 από τις 4 θα υλοποιήσουν τελικώς αυξήσεις κεφαλαίου το 2019.
Με βάση εκτιμήσεις των ελλήνων τραπεζιτών το βασικό σενάριο για τα stress tests είναι ότι η Εθνική και η Alpha bank θα περάσουν τα stress tests με σχετική άνεση.
Η Πειραιώς και η Eurobank θα περάσουν τα stress tests οριακά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι 4 τράπεζες θα υλοποιήσουν ΑΜΚ το 2019.
Για την Πειραιώς περίπου στα 2 δισεκ. ή εύρος μεταξύ 1,8 με 2,5 δισεκ. και για την Eurobank περίπου 1 με 1,2 δισεκ. οι αυξήσεις κεφαλαίου το 2019 θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος. 


Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις :

-Η Πειραιώς το 2019 θα υλοποιήσει ΑΜΚ περίπου 1,8 με 2,5 δισεκ.
- Η Eurobank το 2019 θα υλοποιήσει ΑΜΚ περίπου 1 με 1,2 δισεκ.
-Η Alpha bank το 2019 θα υλοποιήσει ΑΜΚ κάτω από 1 δισεκ.
-Η Εθνική το 2019 θα ανακοινώσει ΑΜΚ κάτω από 1 δισεκ.
Συνολικά οι 4 τράπεζες θα υλοποιήσουν ΑΜΚ περίπου 5 δισεκ. ευρώ.
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι 2 από τις 4 τράπεζες στην Ελλάδα θεωρούν δεδομένο ότι θα υλοποιήσουν ΑΜΚ το 2019 και οι υπόλοιπες 2 τράπεζες το θεωρούν πολύ πιθανό σενάριο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από την πρώτη ενημέρωση για τα stress tests από ΕΚΤ και SSM

Πολλές ήταν οι παρατηρήσεις προς τις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και τον SSM επί των στοιχείων που είχαν αποστείλει για τα stress tests και εστάλησαν αργά το βράδυ... 9 Μαρτίου 2018;
Με βάση τραπεζικές πηγές το βασικό θέμα που δέχθηκε τις περισσότερες παρατηρήσεις ήταν το σκέλος των δανείων που κατηγοριοποιήθηκαν στην κατηγορία Β για τις μερικές προβλέψεις.
Εάν υποθέσουμε ότι οι τράπεζες έχουν κατηγοριοποιήσει τα δάνεια σε 3 κατηγορίες
-κατηγορία 1 δεν χρειάζονται προβλέψεις
-κατηγορία 2χρειάζονται μερικώς προβλέψεις
-κατηγορία 3 χρειάζονται πλήρεις προβλέψεις
Η ΕΚΤ και ο SSM στην επαναταξινόμηση είχαν πολλές παρατηρήσεις και εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αυστηροί στις παρατηρήσεις τους.
Όμως ακόμη δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα καθώς γενικώς είθισται την πρώτη φορά οι παρατηρήσεις να είναι πολλές.
Η ΕΚΤ και ο SSM δεν ξεκαθαρίζουν εάν αποδέχονται την μεθοδολογία των ελληνικών τραπεζών αν και ως προς το σκέλος αυτό υπάρχουν σημαντικές έως αισθητές διαφοροποιήσεις μεταξύ των τραπεζών. 
Υπάρχει λύση - και μάλιστα οριζόντια - που όμως υπονομεύεται από την αλαζονεία, την απληστία και τον εγωισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που δεν έβαλε μυαλό ούτε με την χρεοκοπία του !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates