Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 4.320€/ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝ ΤΑ ΞΟΔΕΨΑΝ !!!
Για το θέμα είχε κάνει έρευνα το VICE Greece:

«...έρευνα του VICE Greece για τη διαφάνεια στην Ευρωβουλή και τι συμβαίνει με τα επιδόματα που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές, για κάποια εκ των οποίων κανείς δεν γνωρίζει που δαπανώνται.

Η ομάδα του Ελληνικού Γραφείου του VICE ταξιδεύει στη Σλοβενία για να συναντήσει μια δημοσιογράφο, η οποία ανακάλυψε μαζί με συναδέλφους της από όλη την Ευρώπη, ότι το Ευρωκοινοβούλιο δίνει κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια ευρώ ή 4.320 ευρώ/μήνα σε κάθε ευρωβουλευτή, χωρίς να ζητήσει κανένα παραστατικό για το πού ξοδεύονται.


Επόμενη στάση οι Βρυξέλλες όπου συνομιλήσαμε με Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές. Από τους 18 Έλληνες ευρωβουλευτές του συνταγματικού τόξου, μόλις τέσσερις δέχτηκαν να μας μιλήσουν για τα επιδόματα που λαμβάνουν, πώς αξιοποιούν τα 4.320 ευρώ για τα οποία δεν χρειάζεται να προσκομίζουν αποδείξεις και εάν επιστρέφουν χρήματα πίσω στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως οφείλουν όταν δεν ξοδεύουν ολόκληρο το ποσό. Ένας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές προσκόμισε στο VICE και παραστατικά για το πώς ξοδεύει το επίμαχο επίδομα.

Τα συνολικά κονδύλια που προορίζονται για τους ευρωβουλευτές προσεγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κάθε ένας από τους 751 ευρωβουλευτές, πέρα από το μισθό του (8.213,02 ευρώ μικτά) που του επιτρέπει να αφοσιωθεί στο έργο του, λαμβάνει μια σειρά επιδομάτων, τα οποία στο σύνολο της Ευρωβουλής ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Τα επιδόματα αυτά προορίζονται κυρίως για τους συμβούλους που προσλαμβάνουν, τα έξοδα των γραφείων που διατηρούν στις χώρες τους, τα ταξίδια τους αλλά και για τις καθημερινές τους δαπάνες όταν βρίσκονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο.

Μια ομάδα 30 δημοσιογράφων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει από το Ευρωκοινοβούλιο αντίγραφα όλων των παραστατικών που δικαιολογούν τις δαπάνες από τα επιδόματα των ευρωβουλευτών της χώρας τους. Την κοινή προσπάθειά τους την ονόμασαν «Πρότζεκτ Ευρωβουλευτές». Η απάντηση που έλαβαν στα αιτήματά τους ήταν αρνητική γι' αυτό και προσέφυγαν στο Ευρωδικαστήριο κατά της Ευρωβουλής.»πηγες: fonaklas.blogspot.gr , vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates