.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΟΜΕΠ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ «ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ» ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ...
10 μεγαλοστελέχη της Novartis πιάστηκαν με  αποκλίσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις δηλώσεις τους και συμβιβάστηκαν πληρώνοντας φόρους και πρόστιμα στο ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

Εκκρεμεί ο έλεγχος σε ακόμη δέκα !!!Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε φόρους από εισοδήματα που αποκάλυψε οικειοθελώς μέσω συμπληρωματικών δηλώσεων κατά τη διάρκεια του ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ για τουλάχιστον 20 μεγαλοστελέχη της Novartis, πλήρωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κων/νος Φρουζής και έκλεισε τον έλεγχο για τις χρήσεις που έχουν τεθεί υπό έρευνα από τις φορολογικές αρχές μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis υπέβαλε συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τις αποκλίσεις που φέρονται να είχαν εντοπιστεί από τις φορολογικές αρχές μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων και κατέβαλε τους αναλογούντες φόρους.


Με αυτό τον τρόπο το μεγαλοστέλεχος που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα μετά τις καταγγελίες των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα, καθώς πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δεύτερη εκκρεμότητα, η οποία αφορά στη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του για το κύριο σκέλος της υπόθεσης.

Το ΚΕΦΟΜΕΠ

Η έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ για φοροδιαφυγή κορυφαίων στελεχών της Novartis ξεκίνησε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο πριν από περίπου ένα χρόνο και έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ. Η έρευνα αφορούσε ενδεχόμενη φοροδιαφυγή σε βάρος 20 μεγαλοστελεχών της Novartis Ελλάς. Την έρευνα έκανε το ΚΕΦΟΜΕΠ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο σε 10 από αυτά, διαπιστώνοντας αποκλίσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που στηρίζει τις εκτιμήσεις περί φοροδιαφυγής. Και τα 10 μεγαλοστελέχη έχουν έρθει σε συμβιβασμό με το ΚΕΦΟΜΕΠ, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία για τα υπόλοιπα.

Επικύρωση

Το μεσημέρι πάντως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνεδριάζει για να επικυρώσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί με διάταξη της Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Ο όρος επιβλήθηκε μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "δωροδοκία".

Μάλιστα, ο κ. Φρουζής, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους (πέραν της κατηγορηματικής άρνησης των όσων καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες) πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών ανά πάσα στιγμή, κατάθεσε, όπως προβλέπεται το διαβατήριο του. Τώρα το δικαστικό συμβούλιο καλείται αυτεπαγγέλτως να κρίνει αν πρέπει να διατηρηθεί ο περιοριστικός όρος, ενώ δικαίωμα ακρόασης από το τους δικαστές έχει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροι του Θεοδ. Παναγόπουλος και Μιχ. Φαράντος. Η απόφαση του συμβουλίου θα εκδοθεί- πιθανότατα- εντός 15ημέρου.

Στην Ευελπίδων ο Φρουζής

Την επικύρωση της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για δωροδοκία, ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζης.

Ο κ. Φρουζης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο και όπως σημείωσαν οι δικηγόροι του θα ζητήσει την επικύρωση, καθώς δεν θέλει να υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα. Αντιθέτως δηλώνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Η δήλωση

Οι συνήγοροί του μάλιστα είχαν προχωρήσει σε μια πρώτη δημόσια αξιολόγηση της υπόθεσης, αναφέροντας πως – "ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας. Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαστικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως "προστατευομένων" μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας. Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο

Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018
Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή
Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος, Μιχάλης Γ. Φαράντος".

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates