Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !!!Με το ισχύον καθεστώς, επίδομα ενοικίου δικαιούνται όλοι οι βουλευτές επαρχίας. Όσοι επιλέγουν να μείνουν σε ξενοδοχείο το ανώτατο πλαφόν είναι 1.200 ευρώ το μήνα ,ενώ όσοι επιλέγουν να νοικιάσουν ακίνητο το ανώτατο πόσο είναι 1.000 ευρώ το μήνα. Έτσι, αν ένας βουλευτής επαρχίας έχει ακίνητο όπου διαμένει στην Αθήνα η Βουλή του πληρώνει το ξενοδοχείο όταν πηγαίνει στην εκλογική περιφέρεια εφόσον εκεί δεν διαθέτει ακίνητο.

Στην περίπτωση του ξενοδοχείου τα χρήματα πληρώνει η Βουλή στα ξενοδοχεία, ενώ στην περίπτωση του ενοικίου τα χρήματα παίρνει στο χέρι ο βουλευτής αφού προσκομίσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο. 

Στην περίπτωση του ενοικίου το ποσό των 1.000 ευρώ δίδεται ακόμα και αν το ενοίκιο που πληρώνει ο βουλευτής είναι μικρότερο καθώς η Βουλή «δέχεται» ότι σε αυτό το ποσό μπορεί να συμπεριλαμβάνονται τα κοινόχρηστα και τα λοιπά έξοδα του σπιτιού. 

Το γεγονός ότι δεν έχουν προβλεφθεί εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος ήδη προκαλεί συζητήσεις και ενδέχεται να είναι μία από τις αλλαγές που μπορεί να επέλθουν το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates