Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΦ.ΥΓΕΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗ !!!

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑΠΤΟΠ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Τι έψαχναν να βρουν οι «διαρρήκτες» ;;;
Ενώ από ολόκληρη κλινική διέρρηξαν «τυχαία» μόνο το γραφείο της πρώην υφυπουργού...

Ανω-κάτω έκαναν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα το γραφείο της πρώην υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στην ιδιωτική κλινική «Ευρωκλινική» όπου εργάζεται. Συνεργάτης της καθηγήτριας Παθολογίας-Ανοσολογίας, η οποία βρίσκεται στα Γιάννενα, βρήκε το γραφείο το οποίο μοιράζεται με δύο ακόμα συνεργάτες και τη γραμματέα της ανοιγμένο και τα πάντα ανακατεμένα, όπως δήλωσε η ίδια στην «Εφ.Συν.».

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαρρήκτες δεν πήραν υπολογιστές ή ένα laptop που υπήρχε στο γραφείο, ούτε κάποια χρήματα. Εψαξαν πιθανότατα -λέει- για να βρουν σχέση της με οποιαδήποτε φαρμακοβιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό πως η καθηγήτρια λαμβάνει εγκεκριμένη από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) νόμιμη χρηματοδότηση για κλινικές μελέτες φάσης 2 και 3, στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεση όλων από τη στιγμή που δημοσιοποιούνται: «Δεν είναι κάπου κλειδωμένα δημόσια έγγραφα, είναι στη διάθεση όλων, δεν είναι ανάγκη να μπει κάποιος έτσι».

«Ισως θέλουν να πάρουν στοιχεία και να τα πετάξουν ως λάσπη στον ανεμιστήρα», επισημαίνει και προσθέτει ότι «είναι ο τρόπος που δρουν όταν κάποιος υψώνει το ανάστημά του».

Η Φωτ. Σκοπούλη πιστεύει πως η διάρρηξη σχετίζεται με την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, κατάθεση που προκάλεσε η ίδια με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη. Αλλά και με την υπόθεση Novartis, όπως λέει, λόγω της πρόσφατης δήλωσης του συζύγου της, καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, στα «Νέα» για συνταγογράφηση φαρμάκων που εξυπηρετούν τις μίζες γιατρών και όχι τον ασθενή.


Για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Θυμίζουμε εδώ ότι η Φωτ. Σκοπούλη είχε μιλήσει ανοιχτά και από τη θέση της υφυπουργού Υγείας για την αναποτελεσματικότητα της δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη χρήση του για πολιτικά οφέλη και όχι αποκλειστικά για τη δημόσια υγεία. Τον Απρίλιο του 2013 απέστειλε η ίδια επιστολή προς τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, την οποία κοινοποιούσε και στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ζητώντας μεταξύ άλλων την αλλαγή του νομικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην επιστολή είχε επισυνάψει συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση με στόχο την ανάληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ του ουσιαστικού του ρόλου τουλάχιστον όσον αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση, την άμεση ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάστασή του με άλλο προσωρινό μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο νομικό πλαίσιο.

Ζητούσε ακόμα την άμεση απομάκρυνση του διοικητικού διευθυντή και σημερινού κατηγορούμενου Θ. Παπαδημητρίου και την αντικατάστασή του από υψηλόβαθμο υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Μετά από αυτό η κ. Σκοπούλη... οικειοθελώς απομακρύνθηκε από τη θέση της.πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates