Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ Η ΑΛΛΑΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΙΚΗ !!! ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ !!!

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού υπάχθηκε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, απλήρωτων υποχρεώσεων και οφειλών στους εργαζόμενους οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες.
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται μισθοί των τελευταίων τριών μηνών, ενώ όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οι οφειλές έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ, αφού σωρευτικά τους οφείλονται μισθοί 12 μηνών.

Οι 200 εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ή μέρος αυτών, ενώ είχαν και συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το emea.gr, η ένταξη στο άρθρο 106 η οποία αποφασίστηκε από το πρωτοδικείο της Άρτας, δίνει στην επιχείρηση την δυνατότητα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, με καταληκτική ημερομηνία τον Μάιο.


Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας ξεκίνησαν απεργία από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ προχώρησαν και σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

«Οι εργάτες της ΒΙΚΗ αφού προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα απέναντι στην εργοδοσία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου απεργία.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου (περίπου 200 άτομα), από τους οποίους κάποιοι είναι απλήρωτοι από 3 εώς και 12 μήνες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν. Εκτός από τη νομική οδό, αποφάσισαν να προχωρήσουν επιπλέον σε αγωνιστικές κινήσεις, περιφρουρώντας με βάρδιες την απεργία τους στο χώρο του εργοστασίου. Ως πρώτη κινητοποίηση για την ανάδειξη του αγώνα τους και την απεύθυνσή τους προς την κοινωνία, καλούν σε πορεία, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 17:30 στην πλατεία Κιλκίς.

Η κατάσταση ομηρίας όλα αυτά τα χρόνια που επικρατούσε στο εργοστάσιο από την πλευρά της εργοδοσίας, είχε σαν αποτέλεσμα απολύσεις δεκάδων εργαζομένων, μειώσεις μισθών και εκτεταμένες καθυστερήσεις πληρωμών. Παρά τις χρόνιες διαβεβαιώσεις για εξόφληση αλλά και την επίκληση στην υπομονή των εργαζομένων η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Το αφεντικό αφού δε μπόρεσε να πουλήσει το εργοστάσιο πίσω από τις πλάτες των εργατών, προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να τους βγάλει όλους σε υποχρεωτική άδεια. Η απεργία των εργαζομένων όμως, έβαλε φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας της οποίας πλέον η στάση είναι ξεκάθαρη.

Δε νοιάζεται για τη σωτηρία του εργοστασίου…

Δε νοιάζεται για τη αποπληρωμή των δεδουλευμένων…».

Σημειώνεται, εξάλλου, πως το 2016 ο τζίρος της ΒΙΚΗ ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,7 εκατ. ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates