Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ
Έρχονται βελτιωτικές αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό !!!Σε πρώτη φάση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει έως τον Φεβρουάριο στην αξιολόγηση των πιθανών διοικητικών και τεχνικών εμποδίων που εντοπίζονται από την υποβολή της αίτησης μέχρι και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ οφειλετών και δανειοληπτών.

Σύμφωνα με την Εκθεση Συμμόρφωσης τα εμπόδια αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω και των αναγκαίων νομοθετικών τροποποιήσεων. Αλλωστε και στο τεχνικό μνημόνιο σημειώνεται ότι μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια.

Σε αξιολόγηση των πιθανών διοικητικών και τεχνικών εμποδίων που εντοπίζονται στην υποβολή αίτησης και στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ οφειλετών και δανειοληπτών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική Κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο.


Επίσης στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη για μείωση του διοικητικού φόρτου στη συμπλήρωση των αιτήσεων και στην επίτευξη συμφωνίας. Για να επιτευχθεί αυτό, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να μειωθεί η υποχρέωση υποβολής των εγγράφων από τη στιγμή που αυτά είναι ηλεκτρονικά, αλλά και να δοθούν λύσεις για την αντιμετώπιση παραλείψεων, ανακολουθιών, σφαλμάτων και ανακριβειών στις αιτήσεις.

Παράλληλα οι Θεσμοί, καλούν την ελληνική πλευρά να εξουσιοδοτήσει τον αρμόδιο υπουργό, όπως αυτός προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την αμοιβή των συντονιστών.

Απώτερος στόχος η αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό απαιτεί, σύμφωνα με τους Θεσμούς, την αποτελεσματική εφαρμογή των ενισχυμένων πλαισίων για την υποστήριξη της επίλυσης του NPL (αγορά για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός, ηλεκτρονικές δημοπρασίες).

Σημειώνεται ότι και στην πρώτη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογραμμίζεται ότι παρ' όλο που ο μηχανισμός είναι σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017, μόνο ένας μικρός αριθμός των περιπτώσεων έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς μέχρι στιγμής. Η τρέχουσα αξιολόγηση εξετάζει πιθανές «βελτιώσεις», προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός.πηγη: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates