Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ !!!

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου στον υπουργό Δικαιοσύνης !!!
Μια ογκώδης δικογραφία για πιθανή εμπλοκή δικαστών και εφοριακών σε κύκλωμα εικονικών γάμων, έδωσε το ερέθισμα στον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, προκειμένου να αναδείξει το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Αποσπάσματα της δικογραφίας αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σε αντίθεση με την ΕΛ.ΑΣ, που είχε εκδώσει ένα «στεγνό» δελτίο τύπου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στους πρωταγωνιστές ενός μεγάλου κυκλώματος διαφθοράς, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών, μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων.

12μελες κύκλωμα και 4 συμβολαιογράφοι λειτουργούσαν «βιομηχανία» νομιμοποίησης αλλοδαπών μέσω εικονικών γάμων


Πρέπει να σημειωθεί ότι, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Βάρη, Καλλιθέα, Καματερό και Πειραιά) 12 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων μία 59χρονη ημεδαπή, αρχηγικό μέλος και τέσσερις συμβολαιογράφοι.

Περίπου 500 υποθέσεις με 76 κατηγορούμενους

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 76 άτομα για διάφορες επιμέρους εγκληματικές πράξεις (διατάραξη της οικογενειακής τάξης κ.ά.).
Εξιχνιάστηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας, ενώ ερευνώνται ακόμη 474 υποθέσεις.
Όμως τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία κρύβουν τεράστιες εκπλήξεις και προκαλούν απορίες για την υποβάθμιση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Εμπλοκη εφοριών στην εγκληματική οργάνωση

Είναι διερευνητέον ότι δεν έχει μόνον διαπιστωθεί η «παραβίαση οικογενειακής τάξης», που υποτίθεται ότι είναι η βασική κατηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, αλλά προ παντός και κυρίως υποκρύπτει εκτός των άλλων και την εμπλοκή υπαλλήλων των Εφοριών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», «δωροδοκία», «πλαστογραφία», «ψευδείς βεβαιώσεις», «νοθεύσεις» κ.λπ.
Επιπλέον, οι δικαστικοί φάκελοι περιέχουν και σειρά άλλων σημαντικών στοιχείων, πέρα από τους εικονικούς γάμους.

Εμπλεκονται και πρόσωπα της Δικαστικής εξουσίας

Για παράδειγμα στην 44η σελίδα του 91 σελίδων διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτονται συνεννοήσεις για έκδοση ευνοϊκής δικαστικής απόφασης με χρηματισμό υπαλλήλων του Αρείου Πάγου.

Ποιος είναι ο επίορκος εφοριακός της Α’ Δ.Ο.Υ. ΑΘΗΝΩΝ που έβαζε πλάτη και λαδώνονταν με 700 ευρώ;

Όμως οι αποκαλύψεις από τη δικογραφία, για τις υψηλές επαφές του κυκλώματος με τους εικονικούς γάμους και την εκτεταμένη διαφθορά, δεν σταματούν εδώ. Σε άλλη συζήτηση, μέλη του κυκλώματος μιλούν για την αποχώρηση από την Α’ ΔΟΥ Αθηνών ενός σημαντικού γι’ αυτούς εφοριακού (σ.σ. μνημονεύουν το μικρό όνομά του) που τους βοήθησε στις παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με λιγότερα από 700 ευρώ.

Είχαν συνεργούς υπαλλήλους από την Περιφερεια Αττικής το υπουργείο Εσωτερικών και τα ΚΕΠ στην Αθήνα και τον Πειραιά

Και ένα ακόμα παράδειγμα:
Στις συνομιλίες τους μιλούν για ύποπτες συναλλαγές τους, με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, τους οποίους είχαν συναντήσει σε εστιατόριο στο Γκάζι. Ακόμη μιλούν για επαφές με υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον κομπορρημονούν ότι «έχουν γνωστούς σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Αθήνα, τον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που συνδράμουν στις παράνομες ενέργειές τους».

Ακόμη στον δικαστικό φάκελο υπάρχουν στιχομυθίες για παράνομη δραστηριότητα που αφορά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το οποίο «αναμένεται να τους επιφέρει, όπως αναφέρουν, μεγάλο κέρδος».

Και το επιλήψιμο που καλούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να ψάξουν είναι γιατί τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει επανεξετασθεί ενώ το ερώτημα είναι ευθύ και σαφές:
«Σε ποιες ενέργειες, ποιες πρωτοβουλίες και ποιες εντολές θα δοθούν από τους έχοντες την πολιτική ευθύνη Υπουργούς ώστε να γίνει ενδελεχής πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος για το σύνολο των προσώπων και των παραβατικών συμπεριφορών που αναφέρονται στην συγκεκριμένη δικογραφία και εάν πάραυτα θα τεθούν σε προσωρινή απομάκρυνση από τα πόστα τους ή ακόμη σε προσωρινή αργία όλοι όσοι συνήργησαν στις παράνομες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης που πωλούσε νομιμοποιήσεις αλλοδαπών μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων; »
ΠΗΓΗ: rpntv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates