Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ...AEROBIC ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Με απίστευτες αποκαλύψεις συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.
Με την κατάθεση της πρώην νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθηνάς Οικονόμου, συνεχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.


Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η Επιτροπή αναμένει από την κ. Οικονόμου να δώσει διευκρινίσεις για σκιώδεις συμβάσεις που σύναψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και κυρίως για τη φωτογραφική προκήρυξη του υπερκοστολογημένου κτιρίου του Κέντρου.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, διετέλεσε συνεργάτης του υπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την περίοδο 1990 – 1992, Γεώργιου Σούρλα, και από το 1995 μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη νομικού συμβούλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της απόφασης απόλυσής της.


Εντύπωση προκάλεσε πως κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση υποστήριξε πως από το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ «μου έλεγαν να μη λέω την γνώμη μου εκτός αν μου το ζητήσουν» και πως της είχαν ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πρέπει να λέει την άποψή της προφορικά και αν το Δ.Σ. συμφωνούσε τότε θα έπρεπε να τη συντάξει και γραπτώς. Διευκρίνισε δε πως δεν ήταν αναγκαία η γνωμοδότησή της προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει κάποια απόφαση.

Εργολαβία σε... ημέτερο

Κατά την εξέταση της μάρτυρος από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, καταδείχτηκε πως για τη φωτογραφική προκήρυξη του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που κόστισε συνολικά 18 εκατ. ευρώ αλλά η αντικειμενική του αξία ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ, ουδέποτε ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Επίσης, κατά τα λεγόμενα του κ. Λάππα, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπερκοστολογημένου κτιρίου που στεγάζει τις υπηρείες του ΚΕΕΛΠΝΟ, πήρε εργολαβία με αντικείμενο στο εκτιμώμενο κτίριο. Στα επίμονα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Οικονόμου απέφευγε τις ευθείς απαντήσεις, λέγοντας πως έρχεται σε δύσκολη θέση εφόσον τα εμπλεκόμενα μέλη της διοίκησης κατέθεσαν στην Επιτροπή και παρέθεσαν τα σχετικά στοιχεία.

«Δεν μου ζητήθηκε κάποια γνώμη για τους 23»

«Σας απασχόλησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το αν είναι νόμιμες οι συμβάσεις αυτών των ανθρώπων;», ήταν το ερώτημα του κ. Λάππα για τις 23 παράνομες -κατά τον Παύλο Πολάκη- προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. «Για το συγκεκριμένο θέμα δεν μου ζητήθηκε κάποια γνώμη» απάντησε αρχικά η μάρτυρας και πρόσθεσε πως από τον ιδρυτικό νόμο προβλέπεται στα έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ να συνυπολογίζονται χορηγίες και δωρεές. «Είναι καθόλα νόμιμο αυτό» υποστήριξε και πρόσθεσε πως οι 23 διορισμένοι δεν προσλήφθηκαν με την τυπική έννοια του όρου.

«Παίρνετε θέση τώρα...» είπε με νόημα ο κ. Λάππας, με τη μάρτυρα να τα... μαζεύει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αναπαράγει ό,τι άκουσε από τους προηγούμενους μάρτυρες της Εξεταστικής Επιτροπής. Αξίζει να προστεθεί πως όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο ζήτημα των 23 διορισμένων, επισημαίνοντας πως από το 2009 οι απολογισμοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ελλειμματικοί και δεν γίνεται βάσει λογικής μέρος χορηγίας του 2008 να υπάρχει ως αποθεματικό το 2013 και 2014 με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, η μάρτυρας και πάλι τόνισε πως όσα γνωρίζει για το θέμα προέρχονται από τις καταθέσεις των αρμόδιων μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Παράγκα
»

«"Παράγκα" υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν γνώριζε η κ. Κρεμαστινού για τις προσλήψεις;» ρώτησε ο κ. Λάππας συνεχίζοντας το πρεσάρισμα της μάρτυρος για τους 23 διορισμένους επί Άδωνη Γεωργιάδη, με την κ. Οικονόμου να μετακυλίει την κουβέντα, αποκαλύπτοντας ότι επί διοίκησης Άγγελου Χατζάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ (2004-2006) έγιναν 140 προσλήψεις που αποτελούν αντικείμενο έρευνας από τη Δικαιοσύνη. Ειδικότερα, η μάρτυρας σημείωσε πως οι εν λόγω υπάλληλοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το καθεστώς ΙΔΟΧ (δηλαδή με σύμβαση ορισμένου χρόνου), έγιναν αορίστου (ΙΔΑΧ). Μάλιστα, η Αθηνά Οικονόμου περιέγραψε πως πολλοί από αυτούς τους 140 απασχολούντο σε άλλες υπηρεσίες, στον ΟΑΕΔ ή ακόμα στα... σπίτια τους. Μάλιστα, η μάρτυρας έκανε λόγο για ζημιά του Δημοσίου ύψους 6 εκατ. ευρώ.


Αγανάκτησε ο Τζαμακλής από τη συνηγορία

Την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Τζαμακλής, προσπαθούσε να πάρει μία ξεκάθαρη απάντηση από την μάρτυρα, Αθηνά Οικονόμου, αναφορικά με το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ, ύψους 10 εκατ. ευρώ, χωρίς υπουργική απόφαση και με το ποσό να μην καταλήγει για την εκπλήρωση του αρχικού σκοπού, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς παρενέβη, παρεμποδίζοντας την εξέταση της μάρτυρος.

«Κύριε Γεωργαντά, αυτό το προβοκάρισμα δεν σας βγαίνει σε καλό» σχολίασε ο κ. Τζαμακλής, με τον Γιώργο Γεωργαντά να ανταπαντά: «Αφήστε μ' εμένα να μου βγαίνει όπως θέλω». Η ατάκα του κ. Γεωργαντά εξόργισε τον βουλευτή της πλειοψηφίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να συμβαίνει. Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν, ο κ. Γεωργαντάς προσπαθεί καλύψει την ερώτηση. Αυτό παρακαλώ να σταματήσει. Το γεγονός ότι έχει βροντερή φωνή δεν θα μου στερήσει το δικαίωμα να ρωτήσω».

Εν τέλει, ο κ. Γεωργαντάς συνετίστηκε, με τον βουλευτή της πλειοψηφίας να συνεχίζει τις ερωτήσεις στην μάρτυρα. Ειδικότερα, μετά από επίμονες ερωτήσεις του κ. Τζαμακλή σχετικά με το αν η κ. Οικονόμου -ως πρώην προϊσταμένη του νομικού τμήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ- ήταν ενήμερη για τη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ - ΟΚΑΝΑ, η μάρτυρας απάντησε πως εκείνη την είδε «έτοιμη, υπογεγραμμένη» γιατί την επίμαχη περίοδο είχε σπάσει το πόδι της. Η μαρτυρία αυτή αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο ψηφιδωτό του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ για τον τρόπο που λαμβάνονταν αποφάσεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος.


Διορισμός για λόγους αεροβικής κατάρτισης!

Σουρεαλιστικά στοιχεία που ξεπερνούν κάθε φαντασία έρχονται στο «φως» για τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Όπως αποκάλυψε ο Χάρης Τζαμακλής η μία εκ των 23 προσλήψεων αφορούσε υπάλληλο με εξειδίκευση στο... aerobic, η οποία δε τοποθετήθηκε στο γραφείο του τότε υπουργού.

«Στα 22 χρόνια που είστε στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν γίνει συμβάσεις διαφόρων ειδών. Το 2013-2014 έγινε μία σύμβαση με μία κυρία που η ενασχόλησή της ήταν το aerobic. Σας είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο;» ρώτησε ο κ. Τζαμακλής, με την κ. Οικονόμου να απαντά: «Όχι, δεν μου λέει κάτι αυτό». «Είχατε ακούσει ποτέ για κάποιο άτομο που να χρειάζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ και να έχει σχέση με την αεροβική γυμναστική, το aerobic που λέμε…» επέμεινε το μέλος της πλειοψηφίας. «Αυτό δεν το έχω ακούσει, αλλά πολλές φορές συμβαίνει κάποιος να έχει σπουδάσει και να έχει γνώσεις για κάτι και να χρησιμοποιείται -επειδή έχει ανάγκη για δουλειά- σε κάποιο πρόγραμμα. Αυτό έχει συμβεί, δεν σημαίνει ότι αυτό (σ.σ. το aerobic) ήταν στις δράσεις και στις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ» αντέτεινε η μάρτυρας και διερωτήθηκε: «Τι δηλαδή την πήραμε για να μας κάνει μάθημα aerobic;». «Δεν ξέρω, γι' αυτό ρωτώ για να μάθω… Πραγματικά αν ήξερα τι χρειαζόταν μια κυρία που έχει σπουδάσει aerobic στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν θα ρωτούσα» επισήμανε με νόημα ο κ. Τζαμακλής. «Προφανώς, θα χρησιμοποιήθηκε κάπου σαν γραμματέας, σε μια δράση...» επανήλθε η κ. Οικονόμου. «Μα είναι μέσα στους 23 κ. Οικονόμου» πετάχτηκε ο Σπύρος Λάππας, με τον κ. Τζαμακλή να συμπληρώνει με δηκτικό ύφος: «Στο γραφείο του υπουργού πήγε… Εκτός αν ο υπουργός είχε ανάγκη να κάνει aerobic».


ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates